Hükümet bütçenin açık vermesine rağmen tekrar iktidar olabilmek için eyt yasası nı onayladı fakat maaşları ödeyecek para yok. Yapılan son zamlar artan vergiler bile ramazan bayramına emekli maaşı almayı bekleyen vatandaşa kurban bayramının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen maaş bağlayamıyor ve ortada büyük bir belirsizlik var ödemeler yapılıcak mı ne şartlar da yapılıcak ne zaman yapılıcak.

Maaşı bağlanmayan emekli hakkı kazanmış eyt lilerin bekleme sebebi olarak Bağkur ve sgk kayıtlarının kurumlar içerisinde birbirlerinden yazılı talep edilmesi adına işyeri olan Bağ-Kur’lu kanunen başka bir işyerinde sigortalı çalışırsa buna engel bir durum yok bu durumda Bağkur primi ödemesine gerek yok Fakat adına işyeri olup aynı zamanda sgk’ sı olmayanlar için geçmiş donemleri borçlanıp ödemesini talep edicek.

Emekli olup maaş almayı bekleyen eyt ‘ li Bağkur primi ödemek zorunda kalıcak. 7040 vergi yapılandırmasının bitmiş olmasıyla adına tahakkuk edecek primleri gecikme zammı faiziyle biriktikte ödemek zorunda kalıcak emekli aylığının bağlanması için gün ihtiyaç ı olmasa dahi eğer Bağkur ‘lu olması gerektiğinde sosyal güvencesi yoksa vatandaş başvurudan 5 ay sonra bu bilgiyle karşılaşacak.

Kurumun resmi internet sitesinde yer alan 2018/38 Sayılı SGK Genelgesi'nde, emeklilik müracaatını yapmasına rağmen 90 gün içerisinde maaşı bağlanmayan emekli adayları için avans düzenlemesini kapsıyor. Düzenlemeye göre EYT'liler SGK'dan avans talebinde bulunabilir.

E--Devlet emekli olup olmadığı nasıl anlaşılır ?

E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna 'Çalışma Hayatım' yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada "Ne zaman emekli olurum?" başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacak

Maaş alamayan eyt liler ne olacak?

Emeklilik şartlarını taşıyan ve müracaatlarını gerçekleştirenlerin panik yapmasına gerek yok hiçbir şekilde hak kaybına uğramayacaklardır. Maaşı henüz bağlanmayan EYT'liler çift ikramiye alacaktır. Geçmişe dönük ikramiyeyi de almaya hak kazanacaktır.”

Bir diğer merak konusunda memur maaşlarına yapılıcak zam ?

6 aylık enflasyon verileri, memur ve emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Açıklanan haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da netleşmiş oldu. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu oranı aşan fark kadar memur maaşlarına enflasyon farkı yansıtılacak.

Memur ve emekliye yapılacak zam oranını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Bu rakam milyonlarca memur ve emeklinin zammı için kritik önem taşıyor

ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkı alacak.

Memur ve emeklilerin kesin zam oranı refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.