AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş emekliye zam düzenlemesine ilişkin teklifi TBMM'ye sundu Elitaş açıklamasında, kanun teklifini veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu konuyu bitiririz" ifadelerini kullandı. Yaklaşan seçimler öncesi hükümetin emekliye zam yapması akıllara Temmuz ayında da  asgari ücretliyede zam yapılacak mı sorusunu getirdi. 
 
Meclise sunulan torba yasada ; '11 MİLYONA YAKIN VATANDAŞ FAYDALANACAK'
Bağkur'dan Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan, SSK'dan en düşük emekli aylığı 5500 TL alanlar Cumhurbaşkanının 2 gün önce verdiği müjde çerçevesinde 7500 liraya çıkacak. En çok bundan faydalanacak olanlar SSK'lılar, Bağkur'lular olacaklar. Bu sene emekli olacağı Tahmin edilen 2 milyon 250 bin EYT kapsamında gelen vatandaşlarında 5500 TL  emekli maaşı alması beklenen vatandaslarında emekli maaşı   7500 liraya çıkmış olacak.
 
7500 TL’nın altında kim varsa 7 bin lira alanda 7500 liraya 5500 alanda 7500 liraya çıkmış olacak.
 
7.500 TL'nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak."
 
En düşük emekli maaşına gelen zammın ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı emekli vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Açıklamanın mart ayında yapılmış olması nedeniyle, zamlı maaşlarında bir sonraki emekli maaşı ödeme tarihlerinde yani nisan ayında hesaplara yatırılacağı söyleyebilriz. 
 
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti. Fakat Bugün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamasında bayram ikramiyesi olarak aylık 2.000 TL olarak rakamanın güncellendiği ni açıkladı.

Mali Müşavir Bahadır Akpolat