Bildiğiniz üzere Mart ayından bu yana pandemiden dolayı kapalı olan okullar, 21 Eylül itibariyle anasınıf ve ilkokul birinci sınıflarda yeni normalleşme adı altında tekrar yüz...

Bildiğiniz üzere Mart ayından bu yana pandemiden dolayı kapalı olan okullar, 21 Eylül itibariyle anasınıf ve ilkokul birinci sınıflarda yeni normalleşme adı altında tekrar yüz yüze eğitim vermeye başladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 19.09.2020 tarihinde yaptığı açıklamasında; Milli Eğitim Bakanlığı’nı tüm tedbirleri alarak okulları açması gerektiğini, aksi takdirde okullarda adeta salgının büyük bir hızla yayılacağından bahsetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’na döndüğümüzde ise açıklamalar şu şekilde ;

Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.

Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

Öğrenciler 6 aydır Eba’dan almaya çalıştıkları eğitimlerle açığı kapatabilecekler mi bilmiyorum ama bir baba olarak çocuklarımın geleceğinden ben de endişe duyduğumu söylemeden edemeyeceğim.

Elbette ki yüz yüze eğitim şart! Ancak tedbirlerin üst düzeyde olup, tüm öğrencilerin hep birlikte okula gitmesi en sağlıklı olan eğitimdir.  Bu şekilde 1 gün yüz yüze eğitim modeli çocukların geleceğinden çalınması demektir. Zamanında okulların yerine alışveriş merkezlerinin açılıp faaliyete geçmesi, eğitimi ne kadar önemsediğimizin resmidir herhalde.

Bir de biliyorsunuz ki yapacağı bağışla gündeme oturan iş adamı Acun Ilıcalı’mız var.  Dijital sistemde yapılacak olan eğitim için Acun Ilıcalı’nın vereceği tablete ihtiyacı varsa bu ülkenin; neden  vergi veriyoruz biz!? Devlet, çocuklara yetişemeyecekse, pandemide bilgisayar alamayacaksa neden var!? Sorularımızın cevabını kim verir bilemiyorum ama Z kuşağı için acil aksiyonlar alınmazsa, yazık olacağını biliyorum…

Murat AKDAMAR