Dün, TBMM’de CHP grup toplantısına katıldım. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını büyük bir zevk ile dinledim; gururla…

Sayın Kılıçdaroğlu, “Görkemli, şahane Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim” dedi. Şüphemiz asla yok. Sonuna kadar; yolunuz yolumuzdur!

Konuşmanın sonunda birkaç ay sonra, “Kemal Kılıçaroğlu’nun, “Hazırsak Türkiye’yi yeniden inşa etmeye başlıyoruz” cümlesini kurduğunu düşledim.

Her şey bitmiş, karanlık günler geride kalmış. Adalet kokan günlere başlangıcın temelleri atılmış. Kadın-erkek eşit artık. İfade özgürlüğü desen insanlara yeniden kazandırılmış. Herkes düşüncesini özgürce dile getiriyor; KORKMADAN!

Ülkede eğitim ilk sırada. “Gelişmekte olan ülke” konumundan çıkıp “gelişmiş ülke” olabilmek için çalışmalar ilk günden başlamış. Kıyıya köşeye itilen sanat gün yüzüne çıkmış, renleriyle; tınılarıyla aramızda artık.

Çocuk işçiliği ve çocuk evliliği koca bir sandığa kitlenmiş, hiç açılmamak üzere. Çocuklar yuvası olan okulda.

Hukuk sistemindeki sorunlar kökünden sıfırlanmış.

Ülkece derin bir nefes almışız. “OH” demişiz. Dünya varmış.

Şimdi dünya yeni Türkiye ile tanışacak.

***

Tabii sonra silkelendim. Sadece adayların belli olduğu ve karışmış bir Türkiye’ye geri döndüm. Bugün bunlar yalnızca düştü fakat birkaç ay sonra “gerçek” olacak.

“Seçimin ertesi günü onların telefonu acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar BEN KEMAL GELİYORUM.”

Hazırız, BAŞLIYORUZ!

Murat Akdamar