İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava başladı.

Tanıkların dinlendiği davada İmamoğlu'nun avukatlarının savunma için istediği ek süre reddedildi. Reddin ardından avukatlar 'Oturuma ara verin savunma hazırlayalım' talebi sundu. Hakim duruşmaya 16:00'ya kadar ara verdi.

Bunun üzerine İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi. 
Şimdi tüm gözler duruşmada! Peki ya ne olacak? Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelecek mi hep birlikte birkaç saate yanıtını alacağız.

İmamoğlu’na ne ceza isteniyor?

İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Öte yandan İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'siyasi yasak' içeren 53. maddesinin de uygulanması da isteniyor.

***

Haberlerden yansıyan görüntülere göre duruşma öncesi iç ve dış kapılara polis barikatı kuruldu. Avukatlar girmeye çalışırken sıkıntı yaşandı. Birçok basın mensubu 'içeride yer yok' gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadı. 

Peki ya neden? Destek vermek, arkasında durmak isteyenlerin sesi niçin bu şekilde kısılıyor?

***
Diyelim İmamoğlu’na siyasi yasak geldi. Kendisi halkın gözünde mağdur durumuna düşmeyecek mi? 2019 İstanbul seçiminde olduğu gibi hakkı yenilmeyecek mi? Ve yine milyonlar İmamoğlu’nun peşinden gitmeyecek mi?

Olumsuz gibi gözükse de verilecek yasak Ekrem İmamoğlu’nun lehine olacaktır. Şu an İstanbul halkı Saraçhane'ye akın etti. Herkesin gözü kulağı çıkacak kararda.

Bekleyip görelim.