İnsan bazen karşıdan ne olduğunu hayret ile izler ya; tıpkı öyleydim dün akşam. Hoş artık hiçbir şey seni şaşırtmadığında olgunlaştığını anlıyor insan. Lakin kimi zaman öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki ‘bu kadarını da bile bile yapamaz insan’ derken buluyoruz kendimizi.

Bugün bu yazıda gözlemlediğim bir olayı aktaracağım size.  AKP’nin Balıkesir Altıeylül Belediye Başkan Adayı açıklandı. Sayın Mesut Eray gösterildi. Kendisini tebrik ediyorum. Seçim yolculuğunda başarılar diliyorum. Amaaa benim gözüme takılan ve inanılmaz rahatsızlık duyduğum noktayı aktaracağım size. Daha düne kadar şu an görevde olan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’yı destekleyen insanlar; Sayın Mesut Eray’ın adaylığı açıklandığı an itibariyle bir anda saf değiştirdiler. Sosyal medya hesaplarında arka arkaya büyük laflarla destekleyici cümleler sıraladılar; devam da ediyorlar. Arkadaşlar neden aynı performansı ‘aday adayıyken’ göstermediniz de ‘aday olduktan sonra’ göstermeye başladınız? Hasan Avcı aday adayı iken ve aday gösterilme imkânı varken de asıl görüşünüzü belli edebilirdiniz. Ama sizler kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden bir kesim olduğunuzdan mütevellit işinizi sağlama alıyorsunuz ve geminin kaptanı kimse o gemide yol almayı seçiyorsunuz. Hâlbuki kendi ideolojilerinizi, kimsenin hangi safta olduğuna bakmadan savunmak varken; sizler koltuğunuza yapışık yaşıyorsunuz.

GÜÇ MERKEZİNE GÖRE HAREKET EDİLMEMELİ

Ne demiş Uğur Mumcu: “Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değişince döner, fırıldak olurlar.”

Dün, aday Hasan Avcı gösterilseydi bu arkadaşlar aynı performansı gösterecekti. Sonuna kadar Hasan Avcı’nın destekçileriymiş gibi paylaşımlar yapacaktı. Tuhaf olan desteklemeleri değil tuhaflık: aday adayı iken taraflar; düşüncelerini gizleyen arkadaşlar aday belli olduktan sonra zaten her koşulda onun yanındaymış ve sonuna kadar onun destekçisiymiş gibi davranmalarında! Bir duruşunuz var ise şartlar ne olursa olsun o duruş gösterilmeli. Güç merkezine göre hareket edilmemeli. (Sözüm bu şekilde davranan destekçilere, herkese değil.)

GAZETECİ VE YAZAR OLARAK OBJEKTİF BİR ŞEKİLDE YORUMUMU YAPARIM

Ufak bir hatırlatma yapayım. Bunu benim açıklamam gerekmiyor aslında; sizlerin zaten böyle düşünüyor olması gerekiyor. Fakat bazen bazı insanlar bir saftaymışım ve onu destekliyormuşum gibi yorumluyor. O nedenle altını tekrar ve defalarca çizeyim arkadaşlar ben, gazeteci ve yazar olarak objektif bir şekilde yorumumu yaparım. Kimsenin destekçisi değilim.

Konumuza geri dönersek aday adayı dönemlerinde sessizliğe bürünüp; aday belli olduktan sonra “zaten onun destekçisiymiş” gibi davranan arkadaşlar; yaptıklarınız uzaktan o kadar net belli ki… bilin istedim! Boş yere oynamayın! Böyledir siyaset işte. Düne kadar yolda yürüdüklerini, yol değişince tanımaz insanlar. Eeee şu sözü hep söylerim:

 “MENFAATİ BİTENİN, MUHABBETİ DE BİTER!”

***

Altıeylül Belediye Başkan Adayı Mesut Eray’a seçim yolculuğunda; Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya da bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyorum.

 

Hande Balcan

[email protected]