Savaştan kaçıp da ülkemize “din kardeşi” adı altında gelen sığınmacılar evet konumuz tam anlamıyla bu… Kendi vatanı için savaşmayan bu insanlar bugün benim askerime savaş açar olmuş.İnsan bir sorguluyor sorgulaması da gerek bence.Sizce de bu misafirlik fazla uzamadı mı? Türk Bayrağını yırtacak cesareti madem buluyorlardı da kendi ülkelerini savunsaydılar ya Türkiye’nin kanatları altına saklanacalarına bu kusura bakmayın lakin soysuzluktur!

***

Tarihin tozlu sayfalarını araladığımız da Araplar hiç bir dönem Türk’ün dostu olmamıştır. Türklere karşı ihanetleri Göktürk zamanına kadar dayanıyor. Sasanilere karşı bizi satarak ihanetlerini başlatan araplar tarih boyunca buna devam ettiler. Talas savaşında emevilere karşı Türklere bir kez daha ihanet etmişler bununla da kalmamış Haçlı seferlerinde gene Türklere ihanet ederek Türklerin karşısında bulunmuşlardır. Daha sonra ki süreçte de ingilizler ve arapların osmanlıya karşı olan entrikaları saymakla bitmez…

***

Yapılan bunca harekete karşılık olarak ise bizler gene “ din kardeşi” adı altında bağrımıza basmış ekmeğimizi, suyumuzu, memleketimizi hatta ve hatta vatandaşlığımızı paylaşarak ülkemizin siyasi geleceği hakkında dahi söz hakkı olmalarına izin verdik. Sonuç ne mi oldu? Tarih gene tekerrürden ibareti.

***

Ülkemize geldikleri günden bu yana yaptıkları da bitmedi tabiki sokakta yürüyen eşimize kızımıza laf atmaları, ulu orta yerlerde yaptıkları sapkın hareketler bunlarla da kalmadılar. Anmakta fayda var diye düşünüyorum 30 Eylül 2021 İzmir’de öldürülen Batuhan Parlak, daha 11 yaşındaki Samet Gül Küçükçekmece-Halkalı’da okuduğu okulun bahçesinde öldürüldü. Kocaeli’nde cinsel saldırıya uğrayıp direndiği için başını taşla vurulan Ayşegül Aydın, 4,5 ay sonrasında hayata tutunamadı. İzmir’in Karabağlar ilçesinde, Suriyeli Levend M. demir kapı camını kırarak girdiği evde Suzan E.’yi bıçakla ağır yaralayıp, 12 yaşındaki kızı Behiye’yi ise öldürdü.Afyonkarahisar’da Suriyeli bir çoban, yanında çalıştığı Mehmet Akşi’yi boğazını keserek öldürdü. Suriyeli öğrenci; 13 yaşındaki Taha’nın parmağını üç yerinden kırdı. Ankara Altındağ’da 16 yaşındaki Suriyeli sığınmacı, patronunu silahla öldürdü.

***

Daha saymaya benim yüreğim dayanmadı. Güvende miyiz? evlatlarımız güvende mi? Hayır değiller. Yarın hangimizin başına ne gelecek kestirebilen var mı? YOK! Bu artık bir sorun başından beri sorundu elbette bir elin 10 parmağı bir değildir lakin Suriye’de savaş çıktığında hapishanedekiler suçlular akli dengesi yerinde olmayanlar hepsi kaçtılar. Ülkeye kimleri aldık bilen kontrol eden var mı? O da yok!

********

Daha da uzatmadan diyeceğim şudur ki bizlerle onlar arasında bir kültür uçurumu bulunmakta bu insanlar 11 yaşındaki bir kız çocuğuyla evlenmeyi normalleştiren, kadını eşya gibi gören kendi keyiflerine göre hareket eden bir ırk bu kabul edilemez. Ee evli evine köylü de köyüne bu misafirlik çok uzadı!