Hamas’ın 7 Ekim 2023’te İsraile düzenlediği saldırılarla ve sonrasında İsrail’in Gazze’de yıkıma yol açan askeri harekatları. Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’da Hizbullah tarafından hedef alınarak öldürülmesi ve İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarıyla günden güne Orta Doğu’da artan gerginliğin seviyesi iyice tepeye tırmandı.

İsrail bir kez daha Lübnan’ı işgale başladı. İsrail- Hamas savaşının birinci yılına girdiğimiz şu günlerde Orta doğu uzun süredir beklenen lakin yakın olmayan savaşa hiç olmadığı kadar yakın. Bu bölgede çıkacak bir bölgesel savaşın 3. Dünya savaşını başlatacağı inancı da günden güne büyüyor.

Geçtiğimiz son bir hafta boyunca İsrail Lübnan’daki saldırılarının iyice dozajını arttırdı. Gazze’de 902 ailenin soyu yok oldu. İsrail açıkca Gazze’de soykırım hedefini gerçekleştirdi.

Lübnan’da Beyrut’u bombalayan İsrail, ülkedekilere tahliye çağırısında bulundu. İran sınırlarında ki bu durumdan rahatsızlığını açıkca ortaya koydu ve İsrail’i 200’ün üzerinde balistik füze ile vurdu ve sonrasında da Karşılık verirseniz sonuçları yıkıcı olur diye de uyarıda bulundu. Hal böyle iken sınırlarımızda oluşan bu karmaşa akıllara Türkiye’ye ne olacak sorusunu doğuruyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan meclis konuşmasında açık açık İsrail’in Türkiye’ye göz diktiğini dile getirdi. Lakin olası bir durumda Türkiye’nin nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu. Kendi şahsi fikrimce savaş kapıda ve artık savaşlar topla tüfekle değil ne yazık ki nükleer silahlarla ve balistik füzelerle insanlık tehdit altında. En içler acısı olan kısımda bu ya devletler kendi aralarında hüküm savaşı sürerken yerel halk bu durumdan en çok zararı görüyor...