3 ay önce Gündem

Konak Belediyesi, hayat pahalılığı altında ezilen emeklilerin sosyal hayata katılımını sağlamak için uygun fiyat politikasının uygulanacağı ‘Mutluluk Kahvesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa gelen emekliler, dün açıklanan zam oranlarına tepki gösterirken, belediyelerin emeklilere hizmette iktidarın önüne geçtiğini ifade etti.

3 ay önce Gündem

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 4 Temmuz 22 00 ile 5 Temmuz 08 00 saatleri arasında Ertuğrulgazi Mahallesi Çilem Caddesi üzerinde asfalt onarım ve yenileme çalışması yapılacağını belirterek sürücüleri uyardı

3 ay önce Gündem

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

3 ay önce Bülten

Kuşadası Belediye Meclis Başkan Vekili Salim Tümer Apaydın, Selçuk’ta başlayarak Kuşadası’na sıçrayan ve kent merkezine ulaşmadan söndürülen orman yangınına ilişkin, “Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuşadası Belediyesi olarak sönen ciğerlerimizi yeniden canlandırmak için tüm imkanlarımızı kullanacağız” dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’ndaki villasının tadilatlarını Rönesans Holding’e yaptırdığını iddia ederek, “Dürüst, vicdanlı bakan. Sen Gölbaşı’ndaki villanı nereden edindin? Onun tadilatını ve yapımını kim üstlendi? Bir bakanınız Rönesans’ın uçağına biner. Maliye Bakanımız Rönesans’ın inşaat şirketinin malzemeleriyle villasını yeniler. Size hayat güzel. Olan işçiye, emekçiye, yoksula oluyor” dedi.

3 ay önce Bülten

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sıcak havanın etkili olduğu Başkent'te vatandaşların serinlemesi ve sıvı ihtiyaçlarının karşılanması için nüfus yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda ücretsiz soğuk organik limonata dağıtımına başladı.

3 ay önce Yurt

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Yahya Kemal İş, "Anayasaya göre, bütün yurttaşların eşit sahip olduğu, dokunulmaz bir hak olan seçme hakkına saygı gösterilmeli, Hakkari’ye atanan kayyım derhal geri çekilmeli, demokrasi ve hukukla hiçbir biçimde bağdaşmayan tüm kayyım uygulamalarına son verilmelidir" dedi.

3 ay önce Gündem

Savunmaya Özgürlük Platformu, 2 Temmuz sabahı İstanbul'da ev baskını ile gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Yöneticisi Naim Eminoğlu ve dernek üyesi Doğa İncesu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Dernek adına açıklama yapan Murat Yılmaz, avukatların derhal serbest bırakılmasını istedi.

3 ay önce Yurt

Açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösteren Tüm Emeklilerin Sendikası Burhaniye Şubesi, "Bakanların açıklamalarına bakılırsa, temmuz ayında yapılacak maaşlardaki kayıpların düzenlemesi kök maaşlar üzerinden yapılacaktır. Bu durumda, işçi ve Bağ-kur emeklilerinin çok büyük bir kısmının ele geçen maaşlarında değişiklik olmayacak" dedi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül, Ocak - Haziran 2024 tarihlerinde kentteki suç istatistiklerine ilişkin bilgi verdi. Gül, resmi rakamlara göre 1 milyon 80 bin 467 yabancının yaşadığı kentte yılın ilk 6 ayında göçmen kaçakçılığına yönelik 130 operasyon yapıldığını, 100 mobil istasyonda 510 bin yabancının kaydının sorgulandığını ve 84 bin kaçak göçmenin yakalandığını belirtti. Gül, "2024 yılının ilk 6 ayında 137 operasyonda 99 suç çetesi çökertildi. 2 bin 388 şahıs yakalandı, bin 342 şahıs tutuklandı, 532 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı. 32 milyar 66 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu" dedi. Vali Gül, son 6 ayda İstanbul'da yakalanan uyuşturucu miktarını 12 tondan fazla, 22 milyon 340 bin adet hap olarak, silah sayısını da 10 bin 171 olarak açıkladı.