MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

İzmir Ödemiş'te orman yangını İzmir Ödemiş'te orman yangını

(SAMSUN) - Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Yahya Kemal İş, "Anayasaya göre, bütün yurttaşların eşit sahip olduğu, dokunulmaz bir hak olan seçme hakkına saygı gösterilmeli, Hakkari’ye atanan kayyım derhal geri çekilmeli, demokrasi ve hukukla hiçbir biçimde bağdaşmayan tüm kayyım uygulamalarına son verilmelidir" dedi.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasına tepki gösterdi ve Samsun'un İlkadım ilçesinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan Yahya Kemal İş şunları söyledi:

“Halkın iradesini yok sayarak Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması; Hakkari halkıyla birlikte tüm Türkiye halkalarının seçme ve seçilme hakkının çiğnenmesi ve anayasanın ağır biçimde ihlalidir. Ayrıca Ülkenin barış ve refah içinde yaşama umuduna darbe indiren tüm toplum kesimlerinin hukuksuz bulduğu kayyım darbesinin süreklilik kazanacağına dair açıklamaları reddediyoruz. Anayasaya göre, bütün yurttaşların eşit sahip olduğu, dokunulmaz bir hak olan seçme hakkına saygı gösterilmeli, Hakkari’ye atanan kayyım derhal geri çekilmeli, demokrasi ve hukukla hiçbir biçimde bağdaşmayan tüm kayyım uygulamalarına son verilmelidir. Bizler Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri olarak siyasal değerlerimizi ve kazanımlarımız tasfiye etmek isteyen sivil görünümlü darbeci anlayışa; Türkiye halklarının insanca yaşam hakkını elinden almak isteyen soyguncu, talancı zihniyete ve saldırılarına karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız. Halkın siyasi iradesine ipotek koymak isteyenleri, dün Van’da olduğu gibi Hakkâri Belediyesi'nden de direnerek, birleşerek, ortaklaşarak çıkaracağız. Her dilden, kimlikten, milliyetten işçiler, emekçiler, gençler olarak bugün buradayız. Buradan yükselttiğimiz mücadele sesini güçlendirerek, büyüterek sömürü ve baskıya son vereceğiz, eşit ve özgür geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz. Kendi hukukuna göre bile meşru ve yasal olmayan bu saldırılara karşı hep direndik, direnmeye devam edeceğiz.” 

Kaynak: anka