3 ay önce Yurt

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarının yerine kayyım atanmasına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Yahya Kemal İş, "Anayasaya göre, bütün yurttaşların eşit sahip olduğu, dokunulmaz bir hak olan seçme hakkına saygı gösterilmeli, Hakkari’ye atanan kayyım derhal geri çekilmeli, demokrasi ve hukukla hiçbir biçimde bağdaşmayan tüm kayyım uygulamalarına son verilmelidir" dedi.

3 ay önce Gündem

Savunmaya Özgürlük Platformu, 2 Temmuz sabahı İstanbul'da ev baskını ile gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Yöneticisi Naim Eminoğlu ve dernek üyesi Doğa İncesu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Dernek adına açıklama yapan Murat Yılmaz, avukatların derhal serbest bırakılmasını istedi.

3 ay önce Yurt

Açıklanan enflasyon rakamlarına tepki gösteren Tüm Emeklilerin Sendikası Burhaniye Şubesi, "Bakanların açıklamalarına bakılırsa, temmuz ayında yapılacak maaşlardaki kayıpların düzenlemesi kök maaşlar üzerinden yapılacaktır. Bu durumda, işçi ve Bağ-kur emeklilerinin çok büyük bir kısmının ele geçen maaşlarında değişiklik olmayacak" dedi.

3 ay önce Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül, Ocak - Haziran 2024 tarihlerinde kentteki suç istatistiklerine ilişkin bilgi verdi. Gül, resmi rakamlara göre 1 milyon 80 bin 467 yabancının yaşadığı kentte yılın ilk 6 ayında göçmen kaçakçılığına yönelik 130 operasyon yapıldığını, 100 mobil istasyonda 510 bin yabancının kaydının sorgulandığını ve 84 bin kaçak göçmenin yakalandığını belirtti. Gül, "2024 yılının ilk 6 ayında 137 operasyonda 99 suç çetesi çökertildi. 2 bin 388 şahıs yakalandı, bin 342 şahıs tutuklandı, 532 şahsa adli kontrol tedbiri uygulandı. 32 milyar 66 milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu" dedi. Vali Gül, son 6 ayda İstanbul'da yakalanan uyuşturucu miktarını 12 tondan fazla, 22 milyon 340 bin adet hap olarak, silah sayısını da 10 bin 171 olarak açıkladı.

3 ay önce Gündem

İstanbul'da metrobüs yolunda asfalt yenileme çalışması yapılacak. 6 Temmuz’da başlanacak çalışmalarda Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki gidiş-geliş 17 bin 560 metre uzunluğundaki yol yenilenecek. 5 durağı kapsayacak şekilde gidiş-dönüş olarak çalışma yapılacak. Belirtilen güzergah ve tarihler arasında D 100 yolu 2 şeride düşürülecek. Metrobüs seferlerinde aksama yaşanmayacak. Yol yapımına Yenibosna-Sefaköy durakları arasından D 100 Beylikdüzü yönünde başlanacak.

3 ay önce Gündem

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) son zamanlarda, özellikle Orta Doğu kökenli turistlere yönelik yapılan saldırıları kınadı. TÜRSAB'dan yapılan açıklamada, "Barış ve kardeşliği tesis eden sektörün temsilcileri olarak farklı kültürlerden insanların karşı karşıya getirilmesi, tehdit edilmesi, her 100 turistten yaklaşık 90’ının ülkemize gelmesini sağlayan seyahat acentalarımızı kaygılandırmaktadır. Ülkemize gelen her misafir, milliyeti fark etmeksizin bizim için çok değerlidir" denildi.

3 ay önce Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün ve yarın birçok ilde yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Hava sıcaklıkları yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normallerine düşecek ancak cumartesi günü yeniden artacak.

3 ay önce Siyaset

Marmaris Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında çıkan, belediye yönetimine; “Belediyeye ait taşınmazların satış izni yetkisine karşı, Cumhur İttifakı ortakları AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve MHP Marmaris İlçe Başkanı Onur Ünver Marmaris Belediyesi önünde açıklama yaptı

3 ay önce Bülten

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Büyükşehir’e ait toplam 313 yapının CBS tabanlı 1. kademe tarama programı ile performans puanlamasına başladı. Çalışmalar sonrasında düşük puan alan yapılar, performans analizine tabi tutulacak ve binaların depreme karşı dayanıklılık seviyeleri belirlenecek.

3 ay önce Gündem

AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, “Birleşmiş Milletler’de (BM) üç tane alt birim olarak hak temsilciliği var: UNICEF, UNWOMEN, üçüncü olarak da benim önerim engelliler temsilciliğinin kurulması. Çünkü dünyada kadın, çocuk, engelli konuları global. Engelliler alanında İstanbul’da, Türkiye’de bu temsilciliğin kurulmasını önerdim” dedi.