SEFER TALAY

Bodrum Kumbahçe’de liman isyanı... Halk ÇED toplantısını yaptırmadı Bodrum Kumbahçe’de liman isyanı... Halk ÇED toplantısını yaptırmadı

(BALIKESİR) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı'nda mavi bayrak töreni düzenlendi. Törene katılan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Koordinatörü Yetkin Karabinali, Türkiye'nin İspanya ve Yunanistan’ın ardından mavi bayrak sıralamasında dünya üçüncüsü olduğunu belirtti. 

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Öğretmenler Mahallesi Halk Plajı'nda düzenlenen "mavi bayrak" törenine Burhaniye Kaymakam  Vekili ve Havran Kaymakamı Enver Özderin, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya, Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Yetkin Karabinali ve ilçe protokolü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TÜRÇEV Koordinatörü Yetkin Karabinali “2024 yılı itibarıyla Burhaniye ilçe sınırları içinde 3’ü Burhaniye Belediyesi'nde, 3’ü de Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde biri de özel olmak üzere toplam 7 plajda mavi bayrak dalgalanmaktadır. Türkiye genelinde ise 567 plaj, 27 marina, 9 bireysel yat ve 18 turizm teknesi ödüle layık görülmüştür. Tabii bu alanda dünyada uluslararası alanda Türkiye’nin yüksek bir temsiliyet değeri bunuyor. Türkiye, birinci olan İspanya ve ikinci olan Yunanistan’ın ardından mavi bayrakta dünya üçüncüsüdür” dedi.

Burhaniye Belediye Başkan Vekili Tarık Erdil de “Bir sahil ilçesi olarak denizlerimizdeki hizmetin her türlü olanakta sürdürülebilirliğini sağlamak için mücadele etmekteyiz. Burhaniye, uzun sahil  şeridi ve hizmet kalitesiyle Körfez'in incisi konumuna geldi. Burhaniyemizde, 6 adet halk plajı bir adet de özel olmak üzere toplam 7 adet mavi bayraklı plaja sahiptir. Mavi bayraklı plajlarımız Bağlarburnu, Gadana, Ören, Öğretmenler Mahallesi, Kulüp Orient, ve Marina plajlarıdır. Mavi bayraklı plajlarımızdan 6’sının halk plajı olmasının gururunu yaşıyoruz. Temizliğinin yanı sıra cankurtaran hizmeti ile halkımızın can güvenliğini sağlamaktayız. Ören Plajı altın sarısı kumu ile uluslararası üne sahiptir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Burhaniye Başkan Vekili Tarik Erdil, TÜRÇEV yetkilisi Yetkin Karabinali’ye tablo hediye ederken, mavi bayrak protokol tarafından göndere çekildi.

 

Kaynak: anka