Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Mark Zuckerberg, Hawaii'deki Kauai adasında kurduğu çiftlikte dünya çapında sığır eti üretmek istediğini söyledi.

Instagram hesabından et yediği bir fotoğrafı paylaşan Zuckerberg, "Kauai adasındaki Ko'olau çiftliğinde sığır yetiştirmeye başladım ve dünyanın en kaliteli etlerinden birini üretmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'li iş insanı paylaşımında, "Her inek yılda 2-4 ton gıda tüketiyor. Bu da çok fazla fındık ağacı demek. Kızlarım fındık ağaçlarının dikilmesine yardımcı oluyor ve farklı hayvanlarabakıyor. Hala bir yolculuğun içindeyiz ve bunu her yıl daha geliştirmek eğlenceli. Tüm projelerim içinde bu en lezzetli olanı" ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya'da Halka Savaşa Hazırlık Çağrısı! İsveç ve Finlandiya'da Halka Savaşa Hazırlık Çağrısı!

Wired'ın araştırmasına göre Zuckerberg'ün çiftliğindeki inekler, sadece macadamia fındığı adı verilen bir fındık türüyle ve çiftlik içinde üretilen birayla besleniyor. 

Çiftlik ayrıca bir yeraltı sığınağına ve farklı enerji projelerine de ev sahipliği yapıyor.

Sivil toplum örgütü Gıda ve Su Gözlemevi'nin politika direktörü Mitch Jones, konuyla ilgili yaptığı Guardian'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bir sığırı, su yoğunluklu macadamia fındığı ve birayla beslemek Zuckerberg'ün tuhaf bir uygulaması. Gıda sistemimizdeki adaletsizlikler ve iklim krizi gerçeğiyle mücadele etmek için gerçek bir tarım reformuna ihtiyacımız var. Sadece zengin ünlüleri değil herkesi beslemek için çalışan küçük ve orta ölçekli çiftlikleri yaşatmalıyız.

Zuckerberg'ün yeni projesi Twitter kullanıcıları tarafından da tepki ve alayla karşılandı.

Gazeteci ve yazar Andrew Greenberg yaptığı paylaşımda, "Seninle gurur duyuyorum. Bir insan için iklim değişikliğine en fazla neden olabilecek şekilde beslenme hayalini gerçekleştirdin" diye konuştu.

Et tüketiminin ormansızlaşma, su kirlenmesi ve küresel ısınmanın en büyük nedenlerinden biri olduğu biliniyor.

Bilim insanları, iklim krizinin en önemli etkilerini durdurabilmek için et tüketiminin mutlaka azalması gerektiğini belirtiyor. 

Editör: Balcan Hande