(ANKARA) - Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turunun son maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek final biletini kazanan son ülke oldu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turunun son maçları bu akşam oynandı. Saat 22.00'deki maçta Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile karşı karşıya geldi. Leipzig Stadı'ndaki mücadeleyi Portekizli hakem Artur Soares Dias yönetti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın: Balıkesir'i dünyaya tanıtmak için çalışma içerisindeyiz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın: Balıkesir'i dünyaya tanıtmak için çalışma içerisindeyiz

Merih Demiral, 1. dakikada kornerden gelen topu ağlara gönderdi ve Türkiye maçta erken öne geçti. İlk yarı Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 59. dakikada yine Merih Demiral, kornerden gelen topu kafa vuruşuyla gole çevirdi ve Türkiye'yi 2 farklı öne geçirdi.

Avusturya, 66. dakikada Michael Gregoritsch'in ayağından bulduğu golle farkı 1'e indirse de Türkiye, maçı 2-1 kazandı ve çeyrek final biletini alan son ülke oldu.

Türkiye, 6 Temmuz'da Berlin'de Hollanda ile yarı finale çıkmak için mücadele edecek.

Kaynak: anka