(BALIKESİR)- Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, lavanta tarlasında hasat yaptı. Hasadın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akın, Balıkesir'in güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için çalışma yaptıklarını ifade etti.

MSB: Kandil'de 2 PKK'lı terörist ve Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi MSB: Kandil'de 2 PKK'lı terörist ve Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Aromaterapi Festivali kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi Yerleşkesi içerisinde bulunan lavanta tarlasında beraberindeki ilçe belediye başkanlarıyla birlikte lavanta hasadı yaptı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akın, "Balıkesir'imizin her yeri ayrı bir güzel. Balıkesir'imizin her noktası ayrı bir mücevher. Hakikaten açık net söylüyorum bütün dünyayı gezmedim ama bana göre bize göre muhtemelen dünyanın en güzel yeri Balıkesir. Onun için ben bütün herkesi, bütün hemşerilerimi, bütün vatandaşlarımızı, herkesi Balıkesir'e davet ediyorum. Bakın buraya geldiğiniz zaman Balıkesir'in havasını kokladığınızda içinize bir mutluluk, bir refah, bir huzur ve bir güzellik geliyor. İşte biz de bu güzelliği Türkiye'ye, bütün dünyaya tanıtmak için 20 belediye başkanımla çalışma içerisindeyiz" dedi.

"Türkiye'ye göstereceğiz"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, sözlerinin devamında ise şunları kaydetti:

"Aromaterapi Festivali'mizi Körfez belediyelerimizle birlikte yapıyoruz. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde bu çalışmaya başladık. Amacımız hem bu aromatik bitkilerin merkezi, cenneti Balıkesir'i tanıtmak hem bu güzellikleri bu işle uğraşan, buna emek veren vatandaşlarımızı da satış olanaklarını da ortaya koymak için bir festivalimiz var. Bu dört gün boyunca sürecek organizasyonlar, konserler, söyleşiler olacak. Ayrıca 200'ün ün üzerinde stant kuruyoruz. Bu stantlarda da aromatik bitkilerden oluşan ürünlerin satışı, tanıtımı ve bizim kendi dairemizin ortaya koyduğu çalışmaların da hepsini bütün Türkiye'ye göstereceğiz.

"Ne isterseniz Balıkesir'de var"

Biz, bütün belediye başkanlarımızla birlik içinde çalışıyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz. Her ilçenin sorunlarına birlikte çözüm arıyoruz. Bütün her şey topraktan başlar. Biz de toprağa hak ettiği değeri vermek, köylüyü de milletin efendisi noktasına taşımak için, kazancını arttırmak için mücadelemizi o yüzden veriyoruz. Sadece tarım değil, Balıkesir aynı zamanda turizm, termal, argo turizm, eko turizm. Ne isterseniz Balıkesir'de var. Balıkesir Türkiye'nin parlayan yıldızıdır."

 

 

Kaynak: anka