3 ay önce Gündem

9. Yargı Paketi'nin TBMM Adalet Komisyonu'nda devam eden görüşmelerinde konuşan, teklifin imzacılarından AKP Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin 6284 sayılı kanuna ilişkin sözleri tepki çekti. Özkan, 6284’ün değiştirileceği eleştirilerine, "Biz zaten 6284 sayılı yasayı kadınları daha iyi koruyacak bir usul ve düzenleme bulana kadar... Onları zaten koruyoruz" diye yanıt verdi.  CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "O zaman 6284'ü başka madde bulana kadar mı devam ettireceksiniz" diye sordu.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin başkenti Washington’da  düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Stermer ile bir araya geldi.

3 ay önce Gündem

 Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, Fransa'nın Ulusal Bayramı nedeniyle büyükelçilikte verdiği resepsiyonda, "Türkiye'de yerel seçimler düzenlenirken, Fransa'da önce Avrupa Birliği seçimleri, ardından da genel seçimler düzenlenmiştir. Demokrasilerimizin bu önemli anlarından kaynaklı olarak bazı önemli ikili görüşmeleri ertelemek zorunda kaldık. Ancak ikili meselelerden bölgesel ve küresel krizlere kadar ortak ilgi alanımıza giren tüm konularda samimi ve açık diyaloğumuzu sürdürdük” dedi. Dumont görüş alışverişinin devam etmesi gerektiğini belirterek, "Washington'daki NATO zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bu konuda kararlı" diye konuştu.

3 ay önce Yurt

Srebrenitsa Soykırımı’nın 29. yıl dönümünde hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı. Katledilen 8 bin 372 Boşnak anısına denize karanfiller bırakıldı.

3 ay önce Gündem

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, TBMM Adalet Komisyonu’nda kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde; “Meclis’in Türkiye'de bu mücadeleyi veren kadınlara 'Hayır Anayasa Mahkemesi’nin kararına rağmen biz sizin soyadı hakkınızı tanımıyoruz, gidin her biriniz yıllarca sürecek hukuki mücadelelerle bu hakları edinin' demeyeceğine inanmak istiyorum. Kadının soyadı konusundaki düzenlemenin teklif metninden çıkarılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

3 ay önce Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkaları zirvesi kapsamında Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları toplantısına katıldı. Erdoğan, Ukrayna Devlet başkanı Volodimir Zelenski ile de bir araya geldi.

3 ay önce Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer, TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen 9. Yargı Paketi’nde yer alan ‘kadının soyadı’ düzenlemesine tepki göstererek “Siz çocuğun psikolojisini bu kadar düşünüyorsanız, gelin adalet sistemini tartışalım. Gezi Davası tutuklusu, hiçbir suçu günahı olmayan, dosyasında hiçbir delil olmayan Tayfun Kahraman 807 gündür cezaevinde, çocuğu Vera cezaevi kapılarında. Şimdi, soyadı meselesinden mi çocuğun psikolojisi bozulacak, 807 gündür babasını göremeyen, sarılamayan, öpüp koklayamayan çocuğun mu psikolojisi bozulacak? Gelin, bunu tartışalım” dedi.

3 ay önce Gündem

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 75 kişinin yaşamını yitirdiği "Ebrar Sitesi K Blok" davasının ikinci duruşmasında, sanık Tevfik Tepebaşı'nın, "Ailelerin hakimden merhamet dileniyor" sözlerine aileler tepki gösterdi. Mahkeme heyeti, dosyanın içinde jeoloji mühendisi, mimar ve inşaat mühendisliği alanında uzmanların bulunduğu yeni bir bilirkişi heyetine tevdiine, tutuksuz sanık Mustafa Timurbanga hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. ANKA Haber Ajansı'na konuşan müşteki avukatı Mustafa Mert Doğan, "Mahkemelerin hemen tutuklama kararı verdiği bir çok siyasi davaya karşı bugün 75 kişinin yaşamını yitirdiği bir apartmanın sorumlularının yargılandığı dosyada tek bir tutuklu dahi olması mantıkla açıklanamaz" dedi.

3 ay önce Bülten

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ESHOT’un hizmet kalitesini artırmak, kurumun ve çalışanların kendini çağın koşullarına göre yenilemesini sağlamak için Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzaladı. Bin 600’den fazla otobüsle, 430 hatta, her gün ortalama 300 bin kilometre yol yapan; 11 bin durakta hizmet sunan ESHOT, bu çalışmayla hizmet kalitesinde çıtayı daha da yükseltecek.

3 ay önce Gündem

Beşiktaş’ta ikamet eden üniversite öğrencilere ücretsiz beslenme imkanı sunan 'Öğrenci Ye' projesi Beyoğlu’na geliyor. Projenin Beyoğlu’nda uygulanması için Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat arasında protokol imzalandı.