3 ay önce Ankahaber gündem

ANKA Haber Ajansı 5 Temmuz Cuma gündemi

3 ay önce Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara (Çanakkale haric), Ege (İzmir ve Aydın haric), Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Osmaniye, K

3 ay önce Magazin

Uzun süre sağlık problemleriyle mücadele eden Arda Kural, şimdi ise katıldığı bir programda herkesi şaşırtan açıklamalarda bulundu.

3 ay önce Gündem

Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edildi. Geçici 3 maddeyle birlikte toplam 42 maddeden oluşan teklifin komisyondaki görüşmeleri iki gün boyunca yaklaşık 24 saat sürdü. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, toplantılara katılmadı.

3 ay önce Gündem

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. CHP milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in komisyona katılmamasını eleştirdi. CHP Isparta Hikmet Yalım Halıcı, "Bir eğitim bakanının, öğretmenlerden ve eğitimden daha önemli hangi meşguliyetleri olabilir" diye sordu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise, "Sayın bakan bugüne kadar 29 tane tweet attı. Geçmeyen kanuna geçmiş gibi tweet, bu kadar gayri ciddi insanları bakan yapmamalısınız" dedi.

3 ay önce Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonların üye sayılarına ilişkin 2024 Temmuz istatistikleri, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sendikalı kamu görevlisi sayısı geçen yıla göre 120 686 kişi artarak 2 milyon 251 bin 330’a yükseldi.

3 ay önce Gündem

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, lavanta tarlasında hasat yaptı. Hasadın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akın, Balıkesir'in güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için çalışma yaptıklarını ifade etti.

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Bu torba kanunda Anayasa ve yasalar yine ihlal edilmektedir. Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın iptal ettiği düzenlemeleri tekrar getiriyoruz. Kişiye özel kanun çıkarıyorsunuz, birilerinin ceplerini dolduruyorsunuz, milletin cebini ise boşaltıyorsunuz yani millete operasyon çekiyorsunuz" tepkisinde bulundu.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KRT yayınında Sinan Ateş davasına ilişkin; "Şimdi ben Ulvi Bey ve Semih Bey için 'Siz bu cinayeti azmettirdiniz' diyemem. Ama onlara şunu söylerim; bu dosya üzerinde dokunulmazlığınızın kaldırılmasını kendiniz talep edin. Onları suçlamıyorum ben onları aklanmaya davet ediyorum...Bu iki kişinin dokunulmazlığı kaldırılmalı, yargılanmalılar" dedi. Özel, temmuz ayı içerisinde Şam'a ziyaret gerçekleştireceğini de belirterek, "Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözüp Avrupa'dan da kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim" diye konuştu.

3 ay önce Gündem

 Bu yıl beşinci kez düzenlenen Balıkesir Aromaterapi Festivali bugün başladı. Festivalin açılışında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Türkiye'nin parlayan yıldızı Balıkesir, şifanın, kültürün, tarihin başkentidir. Bunun için Balıkesir' bütün Türkiye'yi davet ediyoruz" dedi.