3 ay önce Gündem

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. CHP milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in komisyona katılmamasını eleştirdi. CHP Isparta Hikmet Yalım Halıcı, "Bir eğitim bakanının, öğretmenlerden ve eğitimden daha önemli hangi meşguliyetleri olabilir" diye sordu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise, "Sayın bakan bugüne kadar 29 tane tweet attı. Geçmeyen kanuna geçmiş gibi tweet, bu kadar gayri ciddi insanları bakan yapmamalısınız" dedi.

3 ay önce Gündem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonların üye sayılarına ilişkin 2024 Temmuz istatistikleri, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sendikalı kamu görevlisi sayısı geçen yıla göre 120 686 kişi artarak 2 milyon 251 bin 330’a yükseldi.

3 ay önce Gündem

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, lavanta tarlasında hasat yaptı. Hasadın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akın, Balıkesir'in güzelliklerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için çalışma yaptıklarını ifade etti.

3 ay önce Gündem

TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Bu torba kanunda Anayasa ve yasalar yine ihlal edilmektedir. Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın iptal ettiği düzenlemeleri tekrar getiriyoruz. Kişiye özel kanun çıkarıyorsunuz, birilerinin ceplerini dolduruyorsunuz, milletin cebini ise boşaltıyorsunuz yani millete operasyon çekiyorsunuz" tepkisinde bulundu.

3 ay önce Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KRT yayınında Sinan Ateş davasına ilişkin; "Şimdi ben Ulvi Bey ve Semih Bey için 'Siz bu cinayeti azmettirdiniz' diyemem. Ama onlara şunu söylerim; bu dosya üzerinde dokunulmazlığınızın kaldırılmasını kendiniz talep edin. Onları suçlamıyorum ben onları aklanmaya davet ediyorum...Bu iki kişinin dokunulmazlığı kaldırılmalı, yargılanmalılar" dedi. Özel, temmuz ayı içerisinde Şam'a ziyaret gerçekleştireceğini de belirterek, "Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözüp Avrupa'dan da kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim" diye konuştu.

3 ay önce Gündem

 Bu yıl beşinci kez düzenlenen Balıkesir Aromaterapi Festivali bugün başladı. Festivalin açılışında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Türkiye'nin parlayan yıldızı Balıkesir, şifanın, kültürün, tarihin başkentidir. Bunun için Balıkesir' bütün Türkiye'yi davet ediyoruz" dedi.

3 ay önce Gündem

Bursa’da aniden bastıran yağmur hayatı olumsuz etkilerken, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor

3 ay önce Gündem

Türkiye Futbol Federasyonu, Alman basınında çıkan UEFA'nın Salı günü oynanan Türkiye-Avusturya maçında bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a 2 maç ceza verdiği iddialarını yalanladı.

3 ay önce Gündem

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler sırasında ‘ÇEDES’ tartışması yaşandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla protokollerin yapılmaya devam edeceğini belirterek, bunların okul dışı faaliyet olduğunu, okula giremeyeceklerini savundu. "Hayır, giriyorlar. Ya, okulda adamlar maket yaptırıp maketi döndürüyor, mezar getiriyor" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Cinsel yönelimle ilgili olarak bir dernek gelse içeride bir iş yapmaya kalksa, yapamazsınız" dedi. AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "LGBT derneğiyle nasıl bir anlaşma yapılsın? O halde sizin ile bizim aramızda bir siyasal fark kalmaz" diye karşılık verdi. 

3 ay önce Gündem

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesindeki saldırıda istihkam uzman çavuş Cebrail Acar'ın şehit olduğunu bildirdi.