3 ay önce Yurt

DEM Parti’nin Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı İstanbul’dan başlattığı İradeye Saygı Yürüyüşü’ne katılanlar dün Van’a ulaştı. Yürüyüşçüler Hakkariye’ye doğru yola çıktı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Sandıklar kuruluyor Türkiye’nin dört bir yanında, insanlar kendilerini yönetecek yöneticilerini, iradelerini seçiyorlar ama iktidar iradenizi tanımıyorlar. İradeye saygı yürüyüşü bu ülkenin ayıbıdır" dedi.

3 ay önce Gündem

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinde, "Türkiye maalesef tarikatlar arasında, cemaatler arasında pay edilmiş durumda. Yani eskiden şu tarikattan, bu tarikattan diye söyleniyordu, şimdi tarikatın kolu seçiliyor" dedi. Ücretli öğretmenlerin sorunlarını da dile getiren Ağbaba, “Ücretli bir öğretmen, okulda çalışan asgari ücretli hademeden daha düşük maaş alıyor. Utanç duymalısınız” diye konuştu.

3 ay önce Yurt

 Sinop’un Boyabat-Durağan kara yolu Bağlıca köyü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

3 ay önce Gündem

Sinan Ateş davasında konuşan anne Saniye Ateş,"İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Olcay Kılavuz, Ahmet Yiğit Yıldırım. Bu isimlerden davacıyım, suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Müşteki avukatlarından Kürşat Ergün de 17 kişinin ayrıldığı dosyaya değinerek, "Bolu’da seyir halindeki araca eskortluk eden araçların biz kime ait olduğunu bile soramıyoruz. Biz bu konum bilgileri temin edildikten sonra bu bilginin gönderildiği kişiye şu an bunları neden istediğini soramıyoruz? .Neden? Çünkü başka dosyanın konusu. Ayıramayacağınız olayları ayrı ayrı yargılamaya çalışıyorsunuz buradan da adalet çıkarmaya çalışıyorsunuz'' dedi.

3 ay önce Spor

“Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale Avusturya’nın kaldığı” iddiasına ilişkin açıklamasının dezenformasyon olduğu açıklandı

3 ay önce Gündem

Mizah anlayışı ve hazırcevap oluşuyla Türk kültüründe mizahın sembolü kabul edilen Nasreddin Hoca adına düzenlenen Uluslararası Akşehir Mizah anlayışı ve hazırcevap oluşuyla Türk kültüründe mizahın sembolü kabul edilen Nasreddin Hoca adına düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin 65'incisi bu yıl 5-10 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Konser, tiyatro, dans başta olmak üzere 7'den 70'e tüm kesimlere hitap eden pek çok etkinliğin hazırlandığı şenlik, zengin içeriğiyle dikkati çekiyor. Nasreddin Hoca'yı İlker Ayrık'ın canlandıracağı şenlikte, Akşehir gölü kuruduğu için Akşehir Çayı'na maya çalınacak. Melihat Gülses'ten Aleyna Tilki'ye, Volkan Konak'tan Pamela'ya, Şevket Çoruh'tan Müjdat Gezen ve Sunay Akın'a pek çok ünlü ismin katılması beklenen şenlikle ilgili ANKA Haber Ajansı'na açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, bu yıl ilk kez Nasreddin Hoca Mizah Sokağı açacaklarını belirterek, bu projenin uluslararası alanda ses getirmesini hedeflediklerini, böylece Akşehir'in "gülmecenin başkenti" olduğunun tescilleneceğini söyledi. 

3 ay önce Bülten

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Parkta Müzik Var” etkinlikleri, 9 Temmuz Salı günü başlayacak ve bu ayın sonuna kadar ilçenin farklı noktalarında devam edecek. 

3 ay önce Gündem

Bu yıl 5 binden fazla üniversite öğrencisini ağırlayan İBB Yurtları, yaz döneminde de gençlere ev sahipliği yapıyor. İBB’nin beş yükseköğrenim yurdu staj, yaz okulu ve bütünleme sınavları için İstanbul’da kalan öğrencilere tam kapasiteyle barınma hizmeti sunuyor. Gençler yaz dönemi boyunca kahvaltı ve akşam yemeği dâhil günlük sadece 43,3 TL ile bu hizmetten yararlanabiliyor.

3 ay önce Gündem

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde en çok zarar gören illerden biri olan Hatay, depremden bu yana iyileşme adına yeterli adımlar atılmadığı için sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşamaya devam ediyor

3 ay önce Bülten

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın düzenlediği Halk Günü'ne vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Ziyaretçileri dinleyen Başkan Balaban, taleplere belediye imkanları çerçevesinde yanıt vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.