3 ay önce Gündem

AK Partili Aydın Pehlivan’ın Belediye Başkanı seçildiği Menemen Belediyesi’nde işten çıkarılan belediye emekçileri bir ayı aşkın süredir eylemlerini sürdürüyor. Bugün de ilçede yürüyüş yapıp Menemen Belediye Meclisi toplantısına katılmak ve Belediye Başkanı Pehlivan'a seslerini duyurmak isteyen belediye emekçileri, polis barikatıyla karşılaştı. Belediye meclis toplantısına katılmak isteyen emekçilere, polis biber gazıyla müdahale etti.

3 ay önce Gündem

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyinde bulunan Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen 37 hedefin imha edildiğini açıkladı.

3 ay önce Gündem

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına tepki göstererek, “Türkiye’de herkes bu enflasyon rakamlarının gerçek olmadığını biliyor. TÜİK hakkında derhal suç duyurusunda bulunacağız. Açık bir görevi ihmal suçu işleniyor. Biz buna alışmayacağız. Buna karşı susmayacağız” dedi.

3 ay önce Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İKSV 31. İstanbul Caz Festivali Ödül Töreni’nde konuştu. “İstanbul; kültürüyle, sanatıyla anıldığı zaman dünya ölçeğinde hak ettiği yeri bulur” diyen İmamoğlu, “İstanbul’un iyi yarattığı, iyi olan her şeyin dalgası bütün dünyaya yayılıyor. O bakımdan negatifin de aynı etkisi olacağını düşünerek, bu şehir negatif hiçbir şeyi hak etmiyor. Hep pozitif, hep iyi, hep iyi enerji, yüksek enerji, kültür, sanat, yaşam, renklilik, üreticilik, yaratıcılık; bütün unsurları hak ediyor” ifadelerini kullandı.

3 ay önce Gündem

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybetmesine, yüzü aşkın işçinin yaralanmasına neden olan patlamanın 4. yılındaf abrika önünde toplanan aileler hayatını kaybeden yakınlarını andı. Davanın avukatı Can Atalay cezaevinden gönderdiği mesajda, "Türkiye’nin dört bir yanında; Hendek’te davamız, kimse ekmeğini kazanırken öldürülmesin diyedir, Türkiye kapitalizminin en ucuz maliyet kalemi olarak işçi canı kabul edilmesin diyedir" dedi.

3 ay önce Gündem

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı  İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, "Bu kanun teklifinin bir amacı var. Milli Eğitim Akademisi'nde bu öğretmenleri çalıştırayım... Mülakat olmayacak dendi, mülakatla alayım. Sonra gözünün üzerinde kaşın var diye beğenmediğiniz, kendi ideolojinize uygun bulmadığınız ne kadar öğretmen varsa bunları daha memur unvanı kazanmadan elemek” dedi.

3 ay önce Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere ikinci kez il içi ve iller arası nakil imkanı sağladı. İsteğe bağlı iller arası nakil için 11-16 Temmuz’da, il içi nakiller için ise 23-26 Temmuz’da başvuru yapılabilecek.

3 ay önce Gündem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cuma gününden itibaren depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek incelemelerde bulunacağını duyurdu.

3 ay önce Gündem

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'na katılmamasını eleştirerek, "Bakanın önemli işleri var; mesela, makamında İsmailağa cemaatiyle toplantı yapabiliyor, diğer cemaatlerle toplantı yapabiliyor. Bu cemaatlerle anlaşma yapabiliyor ama Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’yle ilgili görüşmelerde Meclis'e vaziyet etmiyor beyefendi" dedi. Başarır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de “Mehmet Şimşek sadece kendini kandırmıyor, 85 milyonu kandırıyor, 85 milyonun cebine elini sokuyor” sözleriyle eleştirdi.

3 ay önce Gündem

RTÜK tarafından "Ermeni soykırımı" söylemleri nedeniyle lisansı iptal edilen Açık Radyo, karara ilişkin; "30 yıldan beri yayın hayatına devam eden Açık Radyo, bundan sonra da aynı evrensel gazetecilik ilkeleri doğrultusunda, aynı sorumlulukla yayın hayatına devam edecektir" açıklamasını yaptı.