3 ay önce Spor

Milli futbolcu Merih Demiral'in 'Bozkurt işaretli' gol sevincine yönelik eleştirilerine Dünya Türk Birliği Güney Marmara Bölge Başkanı Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan'dan yanıt geldi Alkan, "Bozkurt işareti Türklüğün sembol işaretidir

3 ay önce Gündem

Osmangazi Belediyesi, 2024 yılının ilk yarısında 2170 sokak hayvanını kısırlaştırarak, Bursa’daki 17 ilçe belediyesi arasında en fazla kısırlaştırma yapan belediye oldu

3 ay önce Gündem

Bursa'da görüntü kirliliği oluşturan tüm yüzeyleri bir tuval gibi kullanıp, sanat eserine dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi ressamları, cadde ve meydanları 3 boyutlu resimlerle buluşturuyor

3 ay önce Gündem

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK’ün Açık Radyo’nun lisansını “toplumu kin ve düşmanlığa tahrikten” 5 gün program durdurma cezasına uymadığı gerekçesiyle iptal ettiğini bildirdi.

3 ay önce Yurt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Bambus Plajı'nın özelleştirme ihalesini iptali etmesinin ardından ihalesi iptal edilen şirket, alandaki belediye araçlarını gece çekiciyle kaldırdı, plaja girişi arazi taşıtıyla kapattı. Plajı halka açmaya hazırlanan Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal, “Tablo çok vahim. Bu kadar kepazelik olmaz. Devletimizin içinde devletçikler oluşmuş. Kamu otoritesi yok sayılıyor” dedi. 

3 ay önce Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) haziran ayı özetinde, “Daha yakın döneme ilişkin göstergelerle birlikte tüketim göstergelerine bir bütün olarak bakıldığında, talebin Enflasyon Raporu’nda öngörülen ölçüde yavaşlamıyor olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

3 ay önce Gündem

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri tartışmalı başladı. Komisyondaki CHP'li milletvekilleri, kanun teklifinin TBMM'de Adalet Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmediği, milletvekilleri tarafından hazırlanmayıp "Milli Eğitim Bakanlığı'nda hazırlandığı" gerekçesiyle Anayasa'ya aykırı olduğuna dikkati çekti. Komisyon Başkanı Mahmut Özer, yapılan eleştirilere yönelik, "Biz sürece kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. 

3 ay önce Yurt

Çukurova Belediyesi işçilerinin banka promosyonu ihalesi sonuçlandı. Atılan 3 yıllık imzaya ile her işçi 45 bin TL promosyon ödemesi alacak. Promosyon ihalesini yöneten Başkan Emrah Kozay, “Yol arkadaşlarımız iyi günlerde güle güle harcasınlar. Biz her koşulda çalışma arkadaşlarımızın yanındayız” dedi. 

3 ay önce Gündem

Sinan Ateş davasında savunma yapan MHP’li sanık Ufuk Köktürk’ün avukatı İlker Kocaoğlu, “Eylemin gerçekleşmesine yönelik bir savunmamız yok çünkü bir dahli yok müvekkilimin. Bir siyasi partinin il yönetici olduğu ve bir takım kişilerle çekindiği fotoğraflar gösterilerek suçlu ilan edilmiştir. Sadece 4 bin liralık bir para gönderimi vardır davayla ilgili" dedi.

3 ay önce Ekonomi

BES için çok önemli yeni uygulamalar devreye alınıyor. 1 Temmuz 2024’te BES’te çok uzun süredir üzerinde çalışılan iki yeni uygulama başlıyor.