Seçili uzmanlara göre yeni uygulama, trafik güvenliğini artırmak ve araç takibini daha kolay hale getirme amacıyla geldi. Beraberinde çok sayıda araç sahibini yakından ilgilendiren yeni uygulamanın detaylarına birlikte bakalım.
 

1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren uygulamanın sahte ve APP olarak da isimlendirilen modifiyeli plakaları engellemek için hayata geçirildiği ifade ediliyor. Buna karşın özellikle yeni yılda araç sahibi olmayı planlayan sürücüleri yakından ilgilendiren karekodlu plaka uygulamasının ayrıntıları da çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor.

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, FİGEN YÜKSEKDAĞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, FİGEN YÜKSEKDAĞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ

trafique

Yeni uygulama doğrultusunda bundan böyle otomobil plakalarında daha önce bulunmayan bir karekod yer alacak. İlgili karekod sayesinde plakanın seri numarasına, otomobilin üretim detaylarına ve diğer önemli bilgilere ulaşılabilecek. Bununla birlikte yine karekodlu plakalar sayesinde otomobil bilgileri elektronik ortamda kayıt edilebilecek ve sahte plakaları tespit etmek çok daha kolay hale gelecek. Öte yandan bu uygulama ile araç bilgileri güncel haliyle tutulabilecek.

Yeni uygulama sayesinde sahte plaka sayısında ciddi bir azalma olacağını ileri süren uzmanlar yeni plakların araç takibini de hatırı sayılır şekilde kolaylaştıracağını ve bu sayede trafik güvenliğinin de önemli oranda artacağını belirtiyor.