‘‘TANIŞ OLDUK, MEMNUN OLDUK’’

Hepimizin ayrı ayrı umutlarla girdiğimiz yeni yılın ilk günlerinde umarım geçen yıl ki gibi acılar yaşamayız. Çok zor ve kötü geçen 2023 yılının hemen ertesinde yeni yılın heyecanı ve yeni umutların başlangıcı oldu. 

Erzincan’a geldiği günden beri Erzincan halkı tarafından sevilen Erzincan Valisi Sn. Doç. Dr. Hamza Aydoğdu her vatandaşa aynı ölçüde duyduğu ilgi ve hassasiyet içindeki yaklaşımı ile duyarlı olan Can Erzincanlıların ilgisini çekiyor.

Toprağında taşında bambaşka güzellikler olan Can Erzincan. Farklı etnik kökenleriyle birlikte kültürel zenginliği, tarihi dokusu ve doğasıyla güzel Can Erzincan’ımız.

Biz toplumsal olarak iyi ve güzellikleri görüp sahiplenirsek kötülük geride kalır. Ne zaman kusur aramak yerine iyi bakmayı öğrendiğimiz zaman ve en önemlisi hakkımıza razı olduğumuz an güzelliklerden geçilmez.

Can Erzincan’a geldiği günden bu güne Sn. Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu yapmış olduğu çalışmalarla Erzincan’a önemli ölçüde katma değer ve fayda sağlıyor. Erzincan’ı ilçe, köy, mahalle ve sokaklarını adım adım gezen Vali Aydoğdu’nun Erzincan için göstermiş olduğu cabasını Can Erzincanlılar fazlasıyla görüyor.

‘‘Vatandaşın kendisine değil kendisinin vatandaşa gittiği bir Vali’’

Makamından daha çok vatandaşların içinde bulunan Erzincan Valisi Sn. Doç. Dr. Hamza Aydoğdu yedi yirmi dört, yediden yetmiş yediye vatandaşların içinde yer alıyor ve kendilerine misafir oluyor,  dinliyor, dertleriyle hâlleniyor ve çayını içiyor.  Şehrin sorunlarıyla ilgilendiği gibi aynı zamanda da güzelliklerini de ortaya çıkarıyor.  Şehrin yerel dinamiklerini harekete geçirmek ve toplumsal birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostlukların daha da çok pekişmesi için geçe gündüz çalışan Sn. Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’yu Can Erzincanlılar kendisinden biri olarak görüyorlar.  Erzincan halkını kitapla buluşturan Sn. Vali Aydoğdu günün belirli saatlerinde vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için vatandaşlarla bir araya gelip birlikte kitap okuyor.

‘‘Sıra dışı çalışmalarıyla da Türkiye de Örnek bir Vali’’

Eğitim ve öğretim için Erzincan’a gelen öğrencilere kültür elçileri olarak tanımlayan Vali Aydoğdu çeşitli organizasyonlarla Kültür Elçilerinin şehrin tarihi, kültürel ve doğasıyla buluşturuyor. Kültür Elçilerini okudukları okulda, yurtlarında, yemekhanelerinde ve evlerinde misafir oluyor. Aynı zamanda öğrencilerin ulaşım ücretlerine ciddi oranda indirim sağlayarak yakından ilgilendiriyor.

Bütün bunlar güçlü bir Türkiye’nin en güzel göstergesi olan büyük fotoğrafın küçük bir detayı sadece.  Türkiye yüz yılımızda yeni devlet algısıyla beraber devlet vatandaş el ele. Etkin iletişim ile bire bir vatandaş ile ilgilenen sorunları ve dertleri ile hallenen var olan güzellikleri ortaya çıkaran erdemli bir davranışın samimiyeti tarifsiz bir duygu. Görünen o ki bir birimizi anlamak için gösterilen her caba sonuçsuz kalmıyor. Yeni Türkiye’de devlet her yönüyle vatandaşın yanında yer alıyor.   Bu durum devletin vatandaşına olan sorumluğunu yerine getirdiği gibi vatandaşın da bu noktada kendisinin devletine olan aidiyeti pekişiyor.

 ‘‘Sıktığı her ele ruhunu katan bir vali’’

Sevgi bulaşıcıdır diyen Sn. Vali Aydoğdu pozitif enerjisi ile büyük bir titizlik ve nizam içinde tüm kamu kurumları başta olmak üzere kısacası her Erzincanlı ile birlikte şehrin gelişmesine katkı sunacak ve şehrin marka değerini yükseltecek olan Erzincan’ın tarihi yapısını, kültürel zenginliğini, tarım ve hayvancılıktaki potansiyelini, yaz ve kış doğa sporlarını, yöresel lezzetlerini gibi birçok alanda yapılan proje ve çalışmalarla Erzincan şehrine ciddi anlamda değer katacak gibi gözüküyor.

‘‘İş çok ama iş beğenmeme var’’

Erzincan da yaşayan hiç kimse Erzincan’dan şikâyetçi olmamalı birimizden de şikâyetçi olmamalıyız çünkü Erzincan da doğu illeri arasında gelişmiş ve gelişme olan bir şehir. Birçok alanda iş imkânları olmasına rağmen çalışmak istemeyen iş beğenme gibi bir durum var. Ve bu durum Erzincan için dezavantaj hepimiz elimizi taşın altına koyacağız hoşgörü ve sevginin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey söz konusu değildir. Başarı istek ve azim ile gerçekleşir başarmak içinde çalışmak lazım diyor Sn. Vali Aydoğdu.

KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU'NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ" KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU'NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ"

‘‘2024 Erzincan Yılı’’

24 plaka kodu Erzincan olmasından dolayı 2024 yılının Erzincan yılı olarak kabul ediyoruz.  Erzincan ve ülkemizin daha da gelişmesi ve daha güçlü bir TÜRKİYE için her zamankinden daha çok tutkuyla çalışmalıyız. Erzincan yılında iyi ve güzel olan umutlarımızın şehrimiz ve coğrafyamız da hayat bulmasını temenni ediyorum.

Çok kıymetli ve değerli Valimiz Can Erzincanlılar adına tanış olduk, memnun olduk.

Ali Ekber Taşdelen

Editör: Ali Ekber Taşdelen