(AYDIN)- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediyelerini ziyaret kapsamında Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ile bir araya geldi. Çerçioğlu, "Biz parayı sosyal belediyecilikte kullanırız. Sosyal belediyecilik demek illa gıda paketi demek değildir" dedi. Belediye borçlarına ilişkin açıklama yapan Ertuğrul Tetik ise " Beklediğimizin üzerinde borç diyelim. Bunu herkes de biliyor" diye konuştu.

SARIBAL’DAN TAVUK İHRACATI KISITLAMASINA TEPKİ: ''GIDA FİYATLARINI İHRACAT KISITI GETİREREK ÖNLEYEMEZSİNİZ, YÜZDE 10 KDV’Yİ KALDIRIN'' SARIBAL’DAN TAVUK İHRACATI KISITLAMASINA TEPKİ: ''GIDA FİYATLARINI İHRACAT KISITI GETİREREK ÖNLEYEMEZSİNİZ, YÜZDE 10 KDV’Yİ KALDIRIN''

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye ziyaretlerini sürdürüyor. Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i ziyaret eden Çerçioğlu, “Daha önce biz belediye başkanlarımızla birlikte olduk. Ne yapacağımızı nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi konuştuk. Ben Nazilli'ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım. Biz her zaman Nazilli Belediyesi'nin yanındayız” dedi.

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik de "Seçim çalışmalarında söylemiştim. Arkanızda Özlem Çerçioğlu gibi başkan olunca rahat ediyorsunuz. Bu dönem hizmetlerimizi çok iyi yapacağız en büyük güvencemiz sayın başkanımız. Biz daha ilk günden hizmetlerimize başladık. Bu 5 sene boyunca devam edecek. Siz 5 sene sonra bu Nazilli'yi tanıyamayacaksınız" dedi. 

“Nazilli Belediyesi'nin borcu var mı” sorusu üzerine Tetik, "Borç var. Ama biz borçtan hiç korkmuyoruz. Miktar söylemeyelim, yanlış olur. Çeşitli incelemeler var incelemeler sırasında bir miktar söylemek yanlış olur. Borcu var biz borçtan hiç korkmuyoruz. Beklediğimizin üzerinde borç diyelim. Bunu herkes de biliyor. Yine söylüyorum biz hizmet için soyunduk" diye konuştu.

Özlem Çerçioğlu da şöyle devam etti:

“Tahmin edilen borçlardan çok çok fazla. Gün geldiğinde sayın başkan açıklar. Önemli olan şeffaf belediyecilik. Daha henüz çalışmalar bitmedi. Tabii ki Sayın Başkan kamuoyu ile paylaşacak. Bizler ne yapacağız ona bakacağız. Arkadaşlar unutmayalım ki ülkede derin bir yoksulluk var. Asfalt dökecek miyiz dökeceğiz, bir sorun yok. Fakat düşünün bir mahalleye döküyorsunuz asfaltı, kaldırımları bozuk. Ben kaldırımları yenilemiyorum. O kaldırımların bozuk taraflarını tamiratını yapıyoruz. O şekilde çözüyoruz sıfırdan yenilemiyoruz çünkü o vatandaşın o mahallede karnı aç, bir somun ekmeği nasıl bulurum derdinde. Bir kap çorbayı akşam çocuklarımın önüne nasıl getirebilirim derdinde. Ben öyle bir durumda oraya mermerden kaldırım döşemem. Hiçbir Allah'ın kulu döşetemez çünkü vatandaşlar aç. Sizler açlık ne demek bilir misiniz? Açlık bilmeyenlerin halini gördünüz. Onun için müsriflik yok. Biz o parayı sosyal bir belediyecilikte kullanırız. Sosyal belediyecilik demek illa gıda paketi demek değildir. Bakın bunlar sosyal belediyeciliği dahi anlamıyorlar. Hatta bilmiyorlar. Sosyal belediyecilik çay dağıtmak, koli vermek bir somun ekmek vermek zannediyorlar. Sosyal belediyecilik insanların hayatını kolaylaştırmaktır. O bölgede kültür merkezi açmak sosyal belediyeciliktir. O bölgede çocuklarımız için çalışma salonu açmak sosyal belediyeciliktir. Bizim sosyal belediyecilikten anladığımız bu. Eğitim seviyesini yükseltmek kadınlara sosyal hayatın içine alın iş sahibi yapın. Onların koluna bileziği takmak, bizim anladığımız sosyal belirleyicilik budur.

"ÜRETİCİNİN MALI TARLADA KALIRSA BİZ ALIRIZ"

Yine sesleniyorum kırsalda ahır giderleri o kadar yüksek ki ahır giderlerinin girdi maliyetlerini aşağıya çekmek gerekiyor. Bakın söylüyorum; tarımda biz artık drone devrini başlattık. Aydın Büyükşehir Belediyesi 20 dönümün altındaki tarlalara isteyenlerin gübrelerinin drone ile atıyoruz. İnanın şu anda çok da yoğun talep var. Böyle olunca traktör girmedi. Mazot insan gücü traktörün tekerleği tarlayı çiğnemedi. Geliyor Büyükşehir Belediyesi ücretsiz gübresini atıyor. Biz bunu drone ile halledip çıkıyoruz bu da sosyal belediyecilik. Biz şunu söylüyoruz; bir üreticinin malı tarlada kalırsa Büyükşehir Belediyesi satın alır. Ağacında meyvesi kalırsa büyükşehir belediyesi satın alır. Sosyal belediyecilik budur. Vatandaşı desteklemek demektir. Öyle bir koliyi alıp vermek değildir. Onlar öyle anlıyorlar öyle yaparlar. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız farklı."

 

 

 

 

Kaynak: anka