(MANİSA)- Eğitim-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Abdullah İçöz, Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç’ın 23 Nisan etkinlikleri için “Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değil bu bayramlar” şeklindeki paylaşımına tepki gösterdi. İçöz, “Egemenliğin saraydan alınarak halka verildiği gün olan 23 Nisan’ın 104. yılında, gerici kafalarca dans gösterilerini 'köçekliğe' benzetmek, Cumhuriyetimize ve aydınlanma devrimine karşı olan düşmanlıklarındandır” dedi.

Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alperen Kılıç'ın 23 Nisan etkinliklerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı “Ufacık çocukları soyup dans ettirmek, köçek gibi oynatmak değil bu bayramlar” paylaşımına tepkiler sürüyor. Kılıç’ın paylaşımını haberleştiren Aydın Ses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Nazilli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ümit Özmen, şunları söyledi:

"Akşam saatlerinde sosyal medyada gezinirken Nazilli'de müdür olan kişi sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım, sosyal medyadaki tepkiler yorumların fazlalığı ve beğenileri durumları dikkatimi çekti. Daha sonra yorumları izledim. 'Ufacık çocukları soyup dans ettirmek köçek gibi oynatmak değil bu bayramlar' tarzında bir cümleydi. Bu cümle tabii ki afaki ve  çarpıcı bir cümle çünkü çocuklarımızı metalaştırıyor. Cinsiyet ayrımı gözetiyor. Bu konuyla ilgili sosyal medya sayfasını aradığımda, siyasi açıklamalar ve cümleler gördüm. Çok önemli değil fakat bazı insanların bu siyasi söylemlere de tepki gösterdiği dikkatimi çekti. Daha sonra bu konuyu haberleştirdim. Gelen tepkiler gazetecilik anlamında olumluydu. Bu konuyla ilgili tepkiler oluştu. Yetkililerden öğrendiğim kadarıyla, bu konu ile ilgili okul müdürü hakkında soruşturma başlatılmış Nazilli kaymakamlık oluruyla. Bu işi takip ediyoruz. Böyle bir açıklamanın böyle bir söylemin bir okul müdürüne yakışmadığını düşünüyorum. Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi'nde görev yapan Okul Müdürü Alperen Kılıç hakkında bugün itibariyle soruşturma başlatıldı. "

"MÜDÜRÜN GÖREVDEN ALINMASI GEREKİR"

SARIBAL’DAN TAVUK İHRACATI KISITLAMASINA TEPKİ: ''GIDA FİYATLARINI İHRACAT KISITI GETİREREK ÖNLEYEMEZSİNİZ, YÜZDE 10 KDV’Yİ KALDIRIN'' SARIBAL’DAN TAVUK İHRACATI KISITLAMASINA TEPKİ: ''GIDA FİYATLARINI İHRACAT KISITI GETİREREK ÖNLEYEMEZSİNİZ, YÜZDE 10 KDV’Yİ KALDIRIN''

Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Abdullah İçöz ise şöyle konuştu:

"Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider Mustafa Kemal’dir. Ata’mız, 17 Ekim 1922 yılında Bursa’da kendisini karşılayan çocuklara; 'Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız' diyerek çocuklara ne kadar güvenip inandığını göstermiştir. Çocukların kendilerine armağan edilen bu bayramı çeşitli dans gösterileri ve etkinliklerle kutlamaları kadar doğal olan bir şey yoktur. Tarihi Mısırlıoğlu’ndan öğrenen şahsiyetlerin bunu anlaması beklenemez. Egemenliğin saraydan alınarak halka verildiği gün olan 23 Nisan’ın 104. yılında, gerici kafalarca yapılan, dans gösterilerini 'köçekliğe' benzetmek, Cumhuriyetimize ve aydınlanma devrimine karşı olan düşmanlıklarındandır. Bu açıklamayı sosyal medyasından paylaşan şahsın, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda idareci vasfında bulunması, Cumhuriyet’i özümsemiş eğitim çalışanlarını rahatsız etmektedir. Adı geçen şahsın bir an önce görevden alınması gerekmektedir."

 

 

 

Kaynak: anka