Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "4-6 yaş arası Kur'an kurslarını önemsiyoruz, Kur’an kurslarımız adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor''

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur’an kursları açılış programında yaptığı konuşmada, ''4-6 yaş Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Ülkemizdeki 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan hocalarımızın tamamı hoca hanım. Hepsi annelik şefkatiyle, ablalık şefkatiyle, teyzelik şefkatiyle yaklaşıyorlar çocuklarımıza. Kur’an kurslarımız adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor’’ dedi.

(ANKARA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kur’an kursları açılış programında yaptığı konuşmada, ''4-6 yaş Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Ülkemizdeki 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan hocalarımızın tamamı hoca hanım. Hepsi annelik şefkatiyle, ablalık şefkatiyle, teyzelik şefkatiyle yaklaşıyorlar çocuklarımıza. Kur’an kurslarımız adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı”, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla Düzce’de yapıldı. Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda konuşan Başkan Erbaş, ''Bizler Kur’an kurslarımızı hayata dokunan, insanımıza huzur veren ve geleceğimizi inşa eden müstesna mekanlar olarak görüyoruz. Çünkü buralar inananlar için rahmet ve şifa kaynağı olan bir kitabın öğretildiği ve okunduğu yerdir’’ dedi.

''Kur’an kurslarında görev yapan hocalarımızın tamamı hoca hanım’’

Konuşmasında 4-6 yaş Kur’an kurslarını çok önemsediklerini söyleyen Erbaş, “Ülkemizdeki 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan hocalarımızın tamamı hoca hanım. Hepsi annelik şefkatiyle, ablalık şefkatiyle, teyzelik şefkatiyle yaklaşıyorlar çocuklarımıza. İstemez misiniz, o şefkatle Rabbini, Peygamberimizi, O’nun ahlakını, vatan sevgisini, bayrak sevgisini, şehitlik ve gazilik ruhunu öğretsin çocuklarımıza. Sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretsin. Yalanın kötülüğü nedir, toplumları çürüten kötülükler nedir? Onları öğretsin çocuklarımıza. İstemez misiniz” diye konuştu.

''Kur’an kurslarımız adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor’’

Kur’an kurslarını rehabilitasyon merkezlerine benzeten Erbaş, ''Bizler Kur’an kurslarımızı hayata dokunan, insanımıza huzur veren ve geleceğimizi inşa eden müstesna mekanlar olarak görüyoruz. Çünkü buralar inananlar için rahmet ve şifa kaynağı olan bir kitabın öğretildiği ve okunduğu yerdir. Bu hastalıklara şifa ve dünyadaki kötülüklere karşı bir devadır. Bu bağlamda her yaş ve seviyeye uygun Kur’an ve din eğitimi verdiğimiz ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımız adeta bir rehabilitasyon merkezi gibi de çalışıyor’’ dedi.