Tekirdağ'da annesi tarafından hastaneye götürülen 2 yaşındaki Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve cinsel istismara uğradığı anlaşıldı. Türkiye'nin yüreğini yakan olayda tutuklanan şüphelilerden 13 yaşındaki K.A.'nın ifadesin ifadesinde abasının Sıla Y.'ye kek aldığını kendisine ise almadığını belirterek "Kıskandığım için yaptım" dedi.

Tekirdağ'da 2 Yaşındaki Sıla Y.'nin Durumu Ciddi

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı Sıla Y.'yi 8 Eylül akşamı Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Baygın haldeki Sıla Y.'yi muayene eden doktorlar, vücudunda darp izleri ve morluklar tespit etti. Hemen durumu polise bildirdiler. Sıla Y.'nin durumu ağır olduğu için Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Sıla Y.'nin Durumu ve Soruşturma Süreci

Muayene edilen Sıla Y.'nin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda fiziksel şiddete maruz kaldığına dair bulgular belirlendi. Sıla, acil olarak ameliyata alındı. Hastane, Sıla Y.'den alınan DNA örneklerini incelemek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Daha yeşil bir Mudanya için temizlik yaptılar Daha yeşil bir Mudanya için temizlik yaptılar

Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ise aile ve komşularla iletişim kurarak bilgi topladı. Bakiye Yeniçeri, kızının komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti.

Müdürlük, anne Bakiye Yeniçeri ve üvey baba Sanlı Ö. hakkında suç duyurusunda bulunarak, ailenin 5 yaşındaki diğer kızını koruma altına aldı.

5 Şüpheli Tutuklandı

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bakiye Yeniçeri'nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında, Bakiye Yeniçeri, dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşusu Kani A. ve bebeğin bırakıldığı komşunun çocukları G.A. ve K.A. tutuklandı. Şüpheliler, Sıla Y.'nin bebek arabasını almak isterken düştüğünü ve bu nedenle yaralandığını iddia etti.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, 11 Eylül'de yaptığı açıklamada, Sıla Y.'nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini duyurdu.

SUÇ DELİLİ OLAN BEZİ ÇÖPE ATMIŞ

Anne Bakiye Yeniçeri'nin 5 Eylül'de komşu çocukları K.A. ve G.K.'nın cinsel saldırısına maruz kaldığını fark ettiği fakat polise başvurmadığı anlaşıldı. Küçük Sıla Y.'nin bezinde annesi tarafından kan görüldüğü fakat annesi tarafından olayın örtbas edilip suç delili olan bezin çöpe atıldığı anlaşıldı. Şüphelilerin küçük kızı altını değiştirme bahanesiyle istismar ettiği kaydedildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: KISKANDIĞIM İÇİN YAPTIM

Sabah'ta yer alan habere göre; küçük Sıla Y.'yi istismar eden ve şiddet uygulayan 13 yaşındaki K.A.'nın ifadesine ulaştı. Şüpheli ifadesinde Sıla Y.'yi babasından kıskandığı için darp ettiğini kabul etti. Babasının Sıla Y.'ye kek aldığını kendisine ise almadığını iddia eden K.A., "Kıskandığım için darp ettim" dedi. K.A.'nın iki kardeşi ile babaannesi ile yaşadığı, annesinin kendilerini terk ettiği belirlendi. Şiddet ve cinsel istismara uğrayan Sıla Y.'nin tedavisi, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde devam ediyor.

Editör: Şevval Örs