(İZMİR)-  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi Parkı davasında hükümlü Tayfun Kahraman’ın İzmir’de yaşayan ailesini ziyaret etti. Özel, "Hepimizin yerine bir mücadele verdi. Şimdi boşu boşuna ceza yatıyor. Bakalım benim ümidim var. Uğraşmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Tekin'den Erzurum temasları Bakan Tekin'den Erzurum temasları
Bir dizi programa katılmak üzere İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi Parkı davasından hükümlü bulunan Tayfun Kahraman’ın  ailesini ziyaret etti. Kahraman'ın ailesiyle bir araya gelen Özel, şunları söyledi:

"Ben hep söylüyorum Tayfun hepimizin yerine yatıyor. Kim olsa onun yerinde onu yapacaktı. Ben Eczacılar Odası başkanıydım. Filanca yerde 'ağaç kesiyorlar' gidiyorduk, filanca yerde 'yanlış bir iş yapıyorlar', gidiyorduk. Tayfun da görevi gereği gitmiş.

Kötü de bir şey yapmamış. Hep mutedil şeyler söylemiş, itidalli şeyler söylemiş. 'Tartışma olmasın' demiş. 'Bakın ağaçları kesmeyecekler. Mahkeme kararını bekleyecekler' demiş. 'İsterseniz artık boşaltalım burayı' demiş. Hatta bazıları kızmış ona yani. 'Niye boşaltıyoruz? Direnelim' deniyor. O demiş hani olumlu gelişmeler var. 'Başbakan söz verdi. Gerekirse referandum yapacak.' Ben onların hepsini Sayın Erdoğan'a verdim. Dedim bakın. Konuşmaları burada. Buradan darbe çıkmaz. Bu 'Erdoğan istifa etsin' dememiş. 'Bakanlar istifa etsin' dememiş. 'Yönetim bize bırakın' dememiş. 'Ağaçları kesmeyin, topçu kışlası yapmayın. AKM'yi yıkmayın, yerine AVM yapmayın' Bu yani. Sonuçta her dediği de olmuş. Onun sayesinde AKM oldu işte. O yüzden hepimizin yerine bir mücadele verdi. Şimdi boşu boşuna ceza yatıyor. Bakalım benim ümidim var. Uğraşmaya devam edeceğiz. Böyle bazı talihsizlikler yaşamın belli döneminde belli ailelere denk geliyor. Allah beterinden saklasın."

 

Kaynak: anka