TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dün akşam oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti. Meler'in son durumu ile ilgili bilgi veren Büyükekşi olayı kınarken, EURO 2032 ve Süper Kupa Finali ile ilgili soruları da yanıtladı.

BÜYÜKEKŞİ'NİN AÇIKLAMALARI:

Sanal gençlik 'yola çık'ıyor Sanal gençlik 'yola çık'ıyor

Öncelikle tüm futbol camiamıza geçmiş olsun. Dün biliyorsunuz gerekli açıklamalarımızı yaptık. Bugün Halil Umut Meler hocamızı az önce ziyaret ettik. Başhekimimiz burada, MHK Başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte buradayız. Anında hızlı bir şekilde gece toplandık. Hızlı bir şekilde de bu sabah Ankara'ya geldik. Allah'a çok şükür az önce Sayın Başhekimimizin bize belirttiği üzere biz de gördük ki hocamızın sağlık durumu gayet iyi. İnşallah yarın taburcu olacak. Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var. Özellikle bir an önce ailesine gitmek istiyor.

Bu yapılan saldırı gerçekten hepimizi çok derinden üzdü. Çok üzülüyoruz. Bu tür konularla keşke şu anda burada olmasaydık. Biz TFF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 2024 Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Vatandaşlarımızı güzel bir şekilde onurlandırdık, gururlandırdık. 2032 Avrupa Şampiyonası'na İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma hakkı aldık ama bu iş kesinlikle unutulmaması, milat olması lazım. Dün akşam da "Yeter" dedim. Bugün buraya gelmemiz sadece bir geçmiş olsun için değil. Bugün önemli görüşmeler yapacağız. Sayın Bakanlarımızla önemli görüşmeler yapacağız. Bu olayın her türlü gerek suçluları, gerekse buna sebep veren tüm paydaşları buradan tekrar bir kendilerine gelmesini özellikle tüm kamuoyundan talep ediyorum.

Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Orada bütün konuları, neyin nasıl devam edeceği ile ilgili, nasıl kararlar alacağımızla ilgili sizlere daha detaylı bilgi vereceğiz. Bugün temaslarımızı yapalım. Bu olayı tekrar TFF ve şahsım adına şiddetle kınıyoruz. Bu oldu, 2 hafta sonra tekrar eski haline gelsin, böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz.

EURO 2032'nin Türkiye'nin elinden alınması söz konusu değil Aleksander Ceferin de aradı, "Sizin yanınızdayız her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi. Kamuoyunu lütfen yanlış yönlendirmeyelim. Hedefimiz, Türkiye'de futbolun doğru şekilde ve en hızlı şekilde devam etmesi.

Süper Kupa maçının tehir edilmesi de şu an gündemimizde değil. Şu anda hakemimiz önemli.

Editör: Balcan Hande