Süper Lig'in 15. haftasında dün oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu.

Yediği yumruğun ardından yere düşen Meler'e, Faruk Koca'nın yanındaki yöneticiler ve sahaya atlayan Ankaragüçlü taraftarlar tekmelerle saldırmaya devam etti.

Yaşanan saldırının ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'in sol göz çevresinde kanama ve çatlak tespit edildi.

SABAHA KADAR 'KALP KRİZİ ŞÜPHESİYLE' HASTANEDE TUTULDU

Yaşananların ardından hastaneye giden Faruk Koca, kalp krizi şüphesiyle sabaha kadar müşahede altında tutuldu.

Yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle Medicana Hastanesi'ne gelen Koca'nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak "Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında" dedi.

BAKAN AÇIKLADI: TUTUKLANDI!

Karatede 1 altın 2 bronz madalya Karatede 1 altın 2 bronz madalya

Sabah hastaneden çıkarılan ve Ankara'da Batı Adliyesi'ne götürülerek ifadesi alınan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu toplam 3 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Faruk Koca ve beraberindeki iki zanlının tutuklandığını açıkladı. Diğer üç kişi için de adli kontrol kararı talep edildi.

Yılmaz Tunç'un açıklamaları şu şekilde:

"11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, Şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevkedildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir.
Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir."

BAŞHEKİM, HALİL UMUT MELER'İN SON DURUMUNU AÇIKLADI

Halil Umut Meler'in kaldırıldığı hastanenin başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, FIFA kokartlı hakemin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yörübulut, Meler'in hayati tehlikesinin bulunmadığını fakat durumunun sabaha kadar takip edileceğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

"Hastanemize biraz önce hastamız acil servise başvurdu. Orhan Hocamızla beraber diğer doktor arkadaşlar ilk muayeneler, tomografi ve ileri tetkikler, özellikle kafa travması olması nedeniyle beyinden mide bölgesine kadar tarandı. Şu an için hayati tehlike yok. Sol göz çevresinde kanaması var. Orada küçük bir çatlak var. Önemli bir hayati tehlike gözükmüyor. Kafa travması olması sebebiyle hocamızı sabaha kadar takip edeceğiz. Sabah gerekli tetkiklerin ardından göndereceğiz. Halil Umut Meler ile konuştuk. Hasta mahremiyetine girdiği için aktaramayacağım."

Kaynak: Haber Global

Editör: Balcan Hande