Ekonomistler yatırım gibi adımların zenginlik konusunda doğru ivmeler kazandırabileceğini söylüyor. Yeni bir araştırma ise psikolojinin zengin olma yolunda oldukça önemli bir rolü olduğunu gösteriyor. Yoksul ülkelerde, savaş ve şiddet koşulları, yiyecek kıtlığı veya doğal afetler göz önüne alındığında, insanların travma yaşama olasılıkları da beraberinde artıyor olabilir. Bu durumda psikolojik müdahaleler ekonomik olarak kendini geliştirme isteyenler için çokça umut vadediyor.

terapiye-gidin

ETKİSİ YILLARCA DEVAM ETTİ

  Etiyopya'da yapılan bir çalışmada bir grup katılımcıya iş ve girişimcilik başarısı hakkında kısa motivasyon filmleri gösterildi. Altı ay sonra, filmleri izleyenler izlemeyenlere kıyasla daha fazla çalıştı, daha fazla tasarruf etti ve eğitime daha fazla yatırım yaptı. Beş yıl sonra bile, filmleri izleyen haneler daha fazla para biriktirdi ve çocukları ortalama 0,43 yıl daha fazla eğitim aldı.

  Meksika'da da benzer bir deney yapıldı. Kadın mikro işletme sahiplerine gösterilen motivasyon videosu iş performanslarında iyileşmelerini sağladı. Bu gibi yöntemlerin iş iyileştirme konusunda oldukça yararlı olduğu gözler önüne serildi.

Sillyon Antik Kenti, OPET ile gün yüzüne çıkıyor Sillyon Antik Kenti, OPET ile gün yüzüne çıkıyor