MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "Nüfusu yaklaşık 50- 60 bin civarında olan Tekkeköy'de  250 yataklı devlet hastanesinin ihtiyaç var mıdır, yok mudur, planlama doğru yapılmış mıdır, bunu sorguluyoruz. Ardından da halkımıza söz verildiği halde yapılmayan, yapılamayan devlet hastanesini sorguluyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ve beraberindeki heyet, Tekkeköy ilçesinde yapımına başlanan ancak tamamlanamayan devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. 

Zeliha Aksaz Şahbaz, hastane önünde yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Asu Kaya:  "Kadirlili emekliler,  kent lokantası sayesinde dışarıda yemek yiyebiliyor" Asu Kaya: "Kadirlili emekliler, kent lokantası sayesinde dışarıda yemek yiyebiliyor"

"2018 yılında yer teslimi yapılan 2019 yılında zeminden su çıkması nedeniyle inşaatı duraklayan daha sonra müteahhitlerin maliyet artışı nedeniyle terk ettiği ve önce 2021 daha sonra 2024 yılı olarak açılması sözü verilen Tekkeköy Devlet Hastanesi'ni görüyoruz. Halen herhangi bir ilerleme yok. Müteahhit bırakmış, gitmiş ve yeniden ihale edilerek yapımına devam edilmesi gündemde. Gördüğünüz gibi burası bir ova ve hemen yanımızda su bitkileri var, sulak alanda olan bitkiler var. Biraz ötede hayvanların otladığını gördük. Aslında burası bir çayırlık, sulak bir alan ve zemini de ihtiva eden yumuşak bir zemin ve buraya iki yüz elli yataklı bir devlet hastanesi inşa edilmekte. Öncelikle biz hastanelerimizin güvenli bir alanda yapılıp yapılmadığını sorgulamak durumundayız. Daha dün Niğde Bor'da 2010 yılında hizmete giren Fizik Tedavi Hastanesinin 2023 yılındaki depremde Güneydoğu'daki  Maraş merkezi depremde ağır hasarlı olması nedeniyle yıkıldığını konuştuk, bunlar gündeme getirildi. Bugün yine yumuşak bir zeminde, yapılmaması gereken bir yerde, çayırlık bir yerde 250 yataklı bir devlet hastanesi inşa edilmek isteniyor. Öncelikle zemini sorguluyoruz. Nüfusu yaklaşık 50- 60 bin civarında olan Tekkeköy'de  250 yataklı devlet hastanesinin ihtiyaç var mıdır, yok mudur, planlama doğru yapılmış mıdır, bunu sorguluyoruz. Ardından da halkımıza söz verildiği halde yapılmayan, yapılamayan devlet hastanesini sorguluyoruz. Öncelikle hastanelerimizin hastalar ve sağlık emekçileri için güvenli olmasını, maliyetinin hesaplı olmasını ve bir an önce hizmete girerek hizmeti, sağlık hizmetini buradaki vatandaşlarımıza, Tekkeköylülere ve Samsunlu hemşehrilerimize sağlık hizmetinin bir an önce verilmesini talep ediyoruz."

 

 

Kaynak: anka