(MANİSA) - Yunusemre Belediyesi'nin Karaahmetli Mahallesi’nde kurduğu Güneş Enerji Santrali’nin (GES) açılışı, 20 Ağustos Salı (yarın) yapılacak. Santral hizmete girdiğinde Belediye kullandığı elektriği güneşten üretirken, aylık 2 milyon 500 bin lira kazanacak.

Yunusemre Belediyesi'nin Karaahmetli Mahallesi'nde kurduğu GES, 20 Ağustos Salı günü (yarın) törenle açılıyor. 75 bin metrekare alanda kurulan güneş enerji santralinde 4 megawattlık enerji üretilecek. 8 bin 624 adet polikristal panelin bulunduğu santralde ayrıca Türkiye’de tek olarak 20 milyon TL Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti alındı. 113 milyon liraya mal olan GES’te Belediye, tüketeceği elektriğe ücret ödemezken aynı zamanda aylık 2 milyon 500 bin lira kazanacak.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi  Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi 

Başkan Balaban'dan, açılışa davet...

Yenilenebilir enerji üretimi ile hem Belediye'nin enerji masrafından kurtulacağını, hem de para kazanacağını belirten Belediye Başkanı Semih Balaban, “Karaahmetli Mahallemizde 75 dönümlük alanda kurulan Güneş Enerji Santrali ile yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretimini destekliyoruz. Santralde 9 bine yakın güneş paneli Yunusemre için enerji üretecek. Belediye'miz bu proje ile elektrik masrafından kurtulurken bir yandan da aylık 2 milyon 500 bin lira para kazanacak. Doğa dostu sistem sayesinde bütçemizi ve ilçemizi çok daha güçlü bir hale getireceğiz. Açılışımıza tüm halkımız davetlidir” ifadelerini kullandı.

Açılışa katılmak isteyenler için 20 Ağustos Salı günü Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi önünden saat 08.30’da, Belediye hizmet binası önünden de 08.45’te araç kaldırılacağı belirtildi.

Kaynak: anka