Galatasaray'ın milli futbolcusu Yunus Akgün, son haftalarda sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Yeni Başkanı Belli Oldu! Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Yeni Başkanı Belli Oldu!

Kerem Aktürkoğlu'nun Portekiz ekibi Benfica'ya transferinin ardından sarı-kırmızılı takımın vazgeçilmez oyuncularından biri haline gelen Yunus, bu sezon 7’si ilk 11'de olmak üzere toplam 11 maçta forma giydi.

24 yaşındaki yetenekli futbolcu, Galatasaray’ın son 6 maçında attığı 4 golle takımının skor yükünü sırtlayarak büyük bir katkı sağladı.

İLK MAÇINA AKHİSAR KARŞISINDA ÇIKTI

Galatasaray altyapısından yetişen Yunus Akgün, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına 5 Ağustos 2018'de Akhisarspor karşısında çıktı. Konya’da oynanan TFF Süper Kupa finalinde 69. dakikada Fernando'nun yerine oyuna girerek Galatasaray adına ilk kez sahada boy gösterdi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TARİHE GEÇMİŞTİ

Yunus Akgün, 2018-2019 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Porto maçıyla Galatasaray’ın en genç ikinci oyuncusu olarak tarihe geçti. 3 Ekim 2018’de Porto’ya karşı oynanan grup maçında 86. dakikada oyuna giren Yunus, 18 yaşında Şampiyonlar Ligi sahnesine çıktı. Bu unvanı daha sonra, 2019-2020 sezonunda Erencan Yardımcı, 17 yaşında Club Brugge maçına çıkarak devraldı.

GALATASARAY'DAKİ EN GOLCÜ SEZONU

Bu sezon çıktığı 11 maçta 4 gol atan Yunus Akgün, şimdiden Galatasaray’daki en golcü sezonunu egale etti. 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupası'nda attığı 4 golle dikkat çeken Yunus, bu sezon Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikişer gol atarak performansını daha da yukarı taşıdı.

KEREM'İ ARATMIYOR

Hem sağ hem sol kanatta forma giyebilen Yunus, son maçlarda gösterdiği hücum etkinliğiyle Kerem Aktürkoğlu’nun yokluğunu hissettirmedi. Sarı-kırmızılı formayla sahada gösterdiği performans, taraftarlardan tam not aldı.

LEICESTER'A KİRALANDI

Milli futbolcu, geçtiğimiz sezon İngiltere’nin Leicester City takımında kiralık olarak forma giydi. Championship’te 29 maça çıkan Yunus, 2 gol atarak Leicester City’nin Premier Lig’e yükselmesine katkıda bulundu.

KARİYERİNİN EN İYİ SEZONU ADS'DE

Yunus Akgün, kariyerinin en parlak dönemini 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor'da kiralık olarak geçirdi. Teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki Adana Demirspor’da çıktığı 38 maçta 9 gol kaydetti. Bir önceki sezon da TFF 1. Lig’de Adana Demirspor formasıyla 28 maçta 5 gol atan Yunus, takımının Süper Lig’e çıkmasında büyük rol oynadı.

MİLLİ TAKIMDA 10 MAÇA ÇIKTI

Yunus Akgün, Türkiye A Milli Futbol Takımı formasıyla 10 kez sahaya çıktı. Milli formayla ilk kez 4 Haziran 2022'de Faroe Adaları karşısında görev alan Yunus, bu 10 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı.

Editör: Şevval Örs