SEYFİ ÇELİKKAYA

(YOZGAT) - Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık köyünde, her yıl köy dışında yaşayanların da katılımı ile düzenlenen etkinlikte, en Türkmen kültürü, el sanatları, yiyecekleri, giysileri köy meydanında bulunan 400 yaşında olduğu tahmin edilen anıt ağaç gölgesinde açılan stantlarda tanıtıldı. Bu yılki etkinliklere Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da katıldı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kamışçık köyünde vatandaşların el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi, bazlama yapan kadınlarla sohbet etti. Kadın ve erkeklerin geleneksel kıyafetlerle karşıladığı Vali Özkan’a Çekerek Kaymakamı Furkan Nezir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Nejdet Özcan eşlik etti. Vali ve beraberindeki kurum amirleri, sergilenen ürünlere hayran kaldı, birçoğunun fotoğrafını çekti, bilgi edindi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, burada yaptığı açıklamada, "Çekerek Kamışlı köyümüzdeyiz. Kadim kültürümüzü, Türk kültürünü yaşatan bu güzelim güzide köyümüzde aynı zamanda birliğe, birlikteliğe, beraberliğe şahit olmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Ben köy muhtarımıza emek veren hanımefendilere, ablalarımıza ve amcalarıma şükranlarımı sunuyorum. Ne mutlu onlara ki kadim kültürümüzü ayakta tutuyorlar. Hem dayanışmalarıyla hem birliktelikleriyle geleceğe ve bizlere ümit veriyorlar" dedi.

Köy meydanındaki anıt ağaç

İzmir'de Vatan Partisi ve TGB üyelerinden, ABD askerlerinin başına çuval geçirdikleri yerde açıklama: "Amerikan gemisinin katil sürüsüne çuval geçirdik" İzmir'de Vatan Partisi ve TGB üyelerinden, ABD askerlerinin başına çuval geçirdikleri yerde açıklama: "Amerikan gemisinin katil sürüsüne çuval geçirdik"

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Kamışçık köyündeki etkinlikler, koruma altındaki 400 yaşında olduğu tahmin edilen ve yöre halkı tarafından ‘Ulu kavak’ adı verilen Alba cinsi kavak ağacının bulunduğu alanda yapıldı. 8 metre çevre genişliği, 20 metre uzunluğu bulunan, heybetli görüntüsü ile dikkati çeken kavak ağacı hakkında köy muhtarı Rıza Taşkın, konuklarını bilgilendirdi. Muhtar Taşgın, Ulu Kavak ağacını yılda 7-8 bin kişinin ziyaret ettiğini, anıt ağacın bulunduğu alanın 1993 yılında Milli Parklar tarafından sit alanı olarak ilan edildiğini bildirdi.  Rıza Taşkın, Türkmen geleneklerinin çoğunun anıt ağaç gölgesinde yapıldığını, komşu il ve ilçelerden de birçok ziyaretçinin köye geldiğini anlattı.

Kaynak: anka