(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Toplantısı'nın öncesinde açıklama yaptı. Yılmaz, toplantıda 2025-2027 dönemini kapsayacak şekilde güncellenecek olan yeni Orta Vadeli Program (OVP) hakkında, Kurul üyeleriyle konuşacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, YOİKK toplantısına başkanlık ediyor. Toplantı öncesinde açıklama yapan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı ofislerinin geçtiğimiz aylardaki faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Yatırım ortamını iyileştirme konusunda Meclis'teki çalışmalara da değinen Yılmaz, önümüzdeki TBMM dönemine ilişkin, "4054 sayılı Rekabet Kanununda değişiklik yapılması ve İklim Değişikliği Kanun Tasarısı, Meclisimizin yeni yasama döneminde gündeme alınacak öncelikli konular arasında yer alıyor" dedi.

"Önceki OVP'de yer alan ana yaklaşımı koruyacağız"

Önümüzdeki üç yılı kapsayacak OVP için paydaşlarla görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Yılmaz, eylül ayı içerisinde açıklanacak olan güncellenmiş Orta Vadeli Program da bugün toplantının gündeminde olacağını söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi, yüksek katma değerli üretimi teşvik etmeyi, yeşil ve dijital dönüşümü odağımıza alarak verimlilik ve ihracat artışını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşme ve tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmak temel hedefimizdir. Bir önceki OVP’de yer alan ana yaklaşımı bu OVP’de de koruyacağız. Özellikle fiyat istikrarı, enflasyonla mücadele en önemli politika hedeflerimizin başında yer almaya devam ediyor, bunu maliye politikası ve yapısal reformlarla da destekliyoruz."

"Özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek bir anlayışla teşvik sistemini sadeleştiriyoruz"

Özel sektörle yapılan istişarelerde, işgücü açığı ve işgücünün özel sektörün ihtiyacı olan alanlara yönlendirilmesi ihtiyacının söylendiğini aktaran  Yılmaz, şunları söyledi:

Narin Cinayetinde Şok İtiraf: 'Annesi ve Amcasını Gördü' Narin Cinayetinde Şok İtiraf: 'Annesi ve Amcasını Gördü'

"Özel sektörümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek ve katma değeri yüksek yatırımı önceleyen bir anlayışla teşvik sistemimizi sadeleştiriyoruz. Nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi hedefimiz doğrultusunda geçtiğimiz Kurul toplantımızda istihdam politikaları ve mesleki eğitimle ilgili özel bir çalışma yapılmasına dair karar almıştık. Bu konuda görevlendirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimiz başkanlığında Mesleki Eğitim ve İstihdam Çalışma Grubu oluşturuldu ve çalışmalarına başladı."

 

Kaynak: anka