Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 2 turundan da sonuç alınamadı. Yargıtay Başkanlığı seçiminin 11. turunun önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunda bugün yapılan seçimin 9’uncu turunda adaylardan Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca 119, Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 138 oy aldı. Seçimde; 11 boş, 68 geçersiz oy kullanıldı.

Seçimin 10’uncu turunda ise Mehmet Akarca 120,  Ömer Kerkez 138 oya ulaştı. Bu turda da 9 boş, 71 geçersiz oy çıktı. Yargıtay Kanunu'na göre gerekli olan 175 salt çoğunluk oyuna 10’uncu turda da hiçbir aday ulaşamadı.

Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, seçimlerin 8. turunda son iki aday arasına giremediği için yarış dışı kaldmıştı. Seçimlerin bugün yapılan iki turunda da geçersiz oyların yüksek çıkması dikkati çekti. 

Böylece Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimde başa dönüldü. Başkanlık için yeni adaylar belirlenecek. Yargıtay Başkanlığı için bugün başka seçim turu yapılmayacağı, seçimlere 11. turla ilerleyen günlerde devam edileceği öğrenildi.

"BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR" "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ... ERİNÇ SAĞKAN: "BİZ HUKUK DEVLETİ DİYE HAYKIRIRKEN KANUN DEVLETİ BİLE OLMAKTAN UZAKLAŞILIYOR"

 

 

Kaynak: anka