İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak talep edilen dava ile ilgili olarak, "Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen üyeleri açıklama yapacak" ifadesini kullandı. Davanın son dönemde kamuoyuna yoğun bir şekilde yansıdığını belirten İmamoğlu, "Bu dava toplumu rahatsız ediyor; böyle bir dava olmamalı" dedi. Ayrıca, "Davanın seyrini hukuk mu, siyaset mi belirliyor?" şeklinde bir soru yöneltti.

"YARGI SİLAH GİBİ KULLANILIYOR

İmamoğlu, meselenin toplumsal bir boyutunun olduğunu vurgulayarak, "Bu, demokrasi ve hukuk meselesidir. Genel Başkanımız Özgür Özel döndüğünde bir yol haritası belirlenecek" diye ekledi. Yargının durumuyla ilgili konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

"Yargının bir silah gibi kullanıldığını düşünenlerdenim. Bu sürdürülemez. Temennim odur ki yargının bu şekilde manipüle edilmesine istinaf son verir. Oradaki yargıçlardan en büyük isteğim bu, dilerim ve isterim ki o tarihi görevi yerine getirirler ve toplumu rahatlatırlar.

"ÜLKEMİN GELECEĞİ İÇİN İSTİYORUM"

Böyle bir davanın varlığını, gerekçesini, yargılanmayı bile anlatamazsanız. Sabah birisi arıyor, haber veriyor 'Bugün karar veriyorlar.' Hadi bakalım, altı saat sonra bütün Türkiye bunu konuşuyor. Yargıçların, savcıların, hakimlerin bu konuda tarihi görevlerini, omuzlarındaki büyük yükün karşılığını vermelerini ülkemin geleceği için istiyorum.

CHP'li Sarıbal'dan 'zeytine ve çiftçiye sahip çıkalım' mesajı CHP'li Sarıbal'dan 'zeytine ve çiftçiye sahip çıkalım' mesajı

Bu iş Türkiye'nin demokrasi ve hukuk meselesi. Dava şahsileşmemeli."

Editör: Şevval Örs