Gündem

Yalova’da uyuşturucu tacirlerine narkotik darbesi!

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Uyuşturucu Madde Kullanımı, Ticareti ve Bağımlılığı ile mücadele kapsamında yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerimiz tarafından İlimiz geneli ve geçiş güzergâhlarında Uyuşturucu Madde Nakli, Sevkiyatı ve Ticareti yapan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar aralıksız olarak sürdürülmektedir.

23.10.2024 Günü görevlilerimiz tarafından yapılan risk analiz çalışmaları neticesinde; birbirleri ile irtibatlı hareket ettikleri ve uyuşturucu madde sevkiyatı yapabilecekleri değerlendirilen 41… ve 34… Plaka Sayılı Şüpheli Araçlarekip görevlilerimiz tarafından takibe alınmışlardır. 

Her iki şüpheli araca ayrı noktalarda eş zamanlı olarak müdahale bulunularak, araçlarda bulunan M.S. F.S. ve Y.K.isimli şüpheli yakalanmış. Adli Makamlardan alınan arama kararı gereği Narkotik Maddeler Arama Köpeği Zeytin eşliğinde; 41… ve 34… Plaka Sayılı Araçlardagerçekleştirilen aramalarda; 

Paketlenmiş 7 Ayrı Parça Halinde,

6550 Gram Metamfetamin Maddesi,

Paketlenmiş 1 Parça Halinde;

9.20 Gram Skunk Maddesi ele geçirilmiştir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından haklarında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçu ile ilgili adli tahkikatın tamamlanması ile M.S. F.S. ve Y.K. isimli şüpheli şahıslar sevk edildikleri Adli Makamlar tarafından Tutuklanarak Cezaevine gönderilmiştir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçu ile ilgili yürütülen ayrı bir soruşturma kapsamında; 21.10.2024 Günü M.N.A. isimli şüpheli şahıs görevlilerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelinin üzerinde gerçekleştirilen aramalarda;

4.14 Gram Metamfetamin Maddesi, (3 Parça Halinde)

3.12 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi ele geçirilmiştir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçu ile ilgili adli tahkikatın tamamlanması ile M.N. A. isimli şüpheli sevk edildiği Adli Makamlar tarafından Tutuklanarak Cezaevine gönderilmiştir.

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçu ile ilgiliyürütülen soruşturmalar kapsamında son bir hafta içerisinde toplamda: 4 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevinegönderilmiştir. 

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik başta Uyuşturucu Madde Suçları olmak üzere suç ve suçlulara yönelik mücadele çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.

Kamuoyuna duyurulur.