Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan: “Ekonomi sizlere ömür” Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan: “Ekonomi sizlere ömür”

(MALATYA) - Malatya Hekimhan Belediyesi’nin araç filosu tanıtımına katılan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler gittiği her yere adaleti götürüyor, ayrımcılığı ortadan kaldırıyor. Türkiye Belediyeler Birliği’ni geçtiğimiz dönemde AK Parti yönetirken oranın imkânlarının yüzde 98’ini Cumhur İttifakı’na, yüzde 2’sini muhalefete kullanmış" dedi.

Hekimhan Belediyesi’nin araç filosu tanıtımına katılan Veli Ağbaba, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’ın çok kısa sürede yaptığı işlerle, Hekimhan’da hizmetlerin üzerine koyarak yoluna devam ettiğini ve tecrübesiyle ilçeyi iyi yönettiğini söyledi. Ağbaba, "Önümüzdeki günlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Hekimhan’da misafir edeceğiz. Bir ihaleye hazırlanıyor, Hekimhan’da ilk aşamada on bin metrekarelik parke taşı verecek. Önümüzdeki ay bir dostumdan edindiğim yeni yarım otobüsü Hekimhan’a hediye edeceğiz" diye konuştu.

"Onlar gibi ayrımcılık yapmıyoruz"

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı’nın geçen günlerde Adıyaman’da gerçekleştirildiğini anımsatan Ağbaba, şunları söyledi:

"Sayın Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Başkanı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler gittiği her yere adaleti götürüyor, ayrımcılığı ortadan kaldırıyor. Türkiye Belediyeler Birliği’nde de öyle. Maalesef Türkiye Belediyeler Birliği’nde çok çabalamamıza rağmen çok az araç alabilmiştik. Türkiye Belediyeler Birliği’ni geçtiğimiz dönemde AK Parti yönetirken oranın imkânlarının yüzde 98’ini Cumhur İttifakı’na, yüzde 2’sini muhalefete kullanmış. Parayı veren muhalefetteki İstanbul, Ankara, İzmir büyükşehir belediyeleri aidat veriyor ama onların verdiği paranın 100 lirasından sadece 2 lirasını muhalefet belediyelerine, 98 lirayı AK Parti ve MHP’li belediyelere kullanmış. Toplantının ardından Malatya’ya 11 araç verildi.  Önümüzdeki günlerde yine sıfır araç takviyesinde bulunacak. Araçlar sadece CHP’li belediyelere verilmedi. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne büyük bir itfaiye, Akçadağ Belediyesi’ne bir kepçe verildi. Onlar gibi ayrımcılık yapmıyoruz. Hakka, hukuka uygun olarak dağıtım yapılıyor. O nedenle buradan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür ediyorum."

"Malatya’nın doğru yönetilmediğini ifade etmek isterim"

Ağbaba, Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkım yaşadığını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Malatya büyük bir deprem atlattı ama 19 ayın üzerinde bir zaman geçmesine rağmen hala bir toparlanma yok. Hekimhan Belediyesi ile gurur duyuyorum; Malatya’da maalesef çöplerin toplanmadığı, temel hizmetlerin yapılmadığı bir durumla karşı karşıyayız ama Hekimhan Belediyesi’nde böyle bir durum yok. Birçok yer rezerv alan ilan edildi, Büyükşehir Belediyesi bir şey yapmıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıyor. Malatya’nın doğru yönetilmediğini ifade etmek isterim. Malatya inşallah eski çorak ikliminden kurtulur. Hekimhan gibi diğer belediyelerimizi örnek alırlar. Konserleriyle, festivalleriyle, milli bayramları anmayla… Milli bayramlar Türkiye’nin her yanında kutlanıyor ama maalesef Malatya’da kutlanmıyor. Kutlamayanlara inat hep beraber Malatya olarak her siyasi görüşten insanlarla milli bayramları kutlamaya devam edeceğiz."

Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ise "Az zamanda kredi kullanmadan, kredi kullanmadan, milletvekilimizin desteğiyle sıfır kilometre araç aldık. Bu araçları halkımızın hizmetine sunmak için buradayız. 38 aracımız oldu, bir iki ay içerisinde bunu 44’e tamamlarız" dedi.

 

Kaynak: anka