VAY HALİMİZE!

Ülkemiz de gün geçmiyor ki yeni bir olay olmasın!
Kendi mehmetçiğimiz şehit olduğunda yas ilan etmeyipte Hamas lideri Haniye suikast sonucu öldürülünce yas ilan ettik…
Daha ne olabilir ki dediğimiz her gün dahası da oluyor.
Yas ilan etmekle de kalmadık bir de üstüne İnstagrama erişim engeli getirdik.
***
Şaka değil bu yaşananlar ne acıdır ki gerçek! Kendi ülkemizde her şey yolundaymış gibi başka ülkelere kederlenir olmuşuz ne acınası.
Bizim kendi vatanımızın evlatları şehit düştüğünde ilan edilmeyen o yas nasıl oluyor da Hamas lideri için ilan ediliyor yazık doğrusu.
*** 
Gene içimizi sızlattılar gene sesimiz duyulmasın diyede sosyal mecralara engeller geldi. Neresinden tutsak elimizde kalıyor.
Ülke adeta yokuş aşağı bir varil gibi yuvarlanıyor maalesef kimsede buna bir dur diyemiyor!
***
Hiçbir zaman aklımızdan çıkmamalı da işte bugün gene Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabesinden bir kesit geldi aklıma olanlar karşısında
“İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

   Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”
***
Ben hatırladım sizlere hatırlayın istedim...