MURAT BAKAN'DAN YERLİKAYA'YA: "TÜRKİYE SİLAH TİCARETİNDE DE SİLAH ROTASI HALİNE Mİ GELDİ?" MURAT BAKAN'DAN YERLİKAYA'YA: "TÜRKİYE SİLAH TİCARETİNDE DE SİLAH ROTASI HALİNE Mİ GELDİ?"

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün sabah saatlerinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Gece yarısı da Van sallandı. Deprem birçok ilden hissedildi. Van'da yaşayan vatandaşlar ise depremi daha şiddetli hissettiklerini dile getirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; dün sabah saat 10.36'da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Görür, “Malatya, Ormaniçi/Pütürge’de 4,5 deprem oldu. Deprem DAF üzerinde ve artçı. Endişeye mahal yok. Olabileceği beklenir” dedi.

Gece yarısı ise Van sallandı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.6 olarak açıkladı.

Deprem 00:02'de yaşandı. Depremin derinliği 5.4 kilometre olarak açıklandı. Van'da yaşayan vatandaşlar depremin büyüklüğüne itiraz etti.

Sosyal medyada şu yorumlar yapıldı:

-3 gibi durmuyordu baya kötü salladı

-Çok kötü sallandı bence daha yüksekti hepimize Çok geçmiş olsun

-Daha fazlası hissedildi 4 üstü gibiydi uzun sürdü. Allah beterinden korusun hepimizi

Editör: Balcan Hande