Teknoloji devinin yapay zeka biriminin yöneticisi Mustafa Süleyman, BBC'ye verdiği söyleşide, bu asistanların eskiden yapılan konuşmaları, üzerinde çalışılan projeleri ve çözüm gerektiren sorunları hatırlayabileceğini söylüyor. 

Süleyman, yapay zeka teknolojisinin köklü bir değişim yaratacağını belirterek şu ifadeleri kullanıyor: 

Bence günlük yaşamımızda her an yanımızda olacak, hayatımızın her yerinde bulunacak çok yetenekli ve yardımcı pilot konumundaki arkadaşların yer alacağı yeni bir çağa geçiyoruz.

Yapay zeka teknolojilerinin entegrasyonunun artmasından endişelenenler, veri güvenliği, mahremiyet, dezenformasyon ve algoritmalarda ortaya çıkabilen önyargılı davranışların risk yarattığını savunuyor. 

Süleyman ise buna dair beklentilerin zamanla değiştiğini belirterek, dizüstü bilgisayarların, telefonların, araç içi kameraların ve kulaklıkların zaten "her yerde sürekli kayıt yaptığını" ifade ediyor. 

Yapay zeka uzmanı, fotoğraf çekilirken aynı anda video ve sesin de kaydedilebildiği iPhone'lardaki Live View özelliğini örnek olarak göstererek, "İnsanlar bunu çok beğendi. Bazıları bunu kapatıyor fakat bu program, fotoğraftan beklentilerde çok belirgin bir değişime işaret ediyor" diyor.

Rüya İletişimi Gerçek Oluyor! Rüya İletişimi Gerçek Oluyor!

Microsoft, yapay zeka destekli sohbet programı ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI firmasına nisanda 13 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. 

Yapay zekanın belki de hiçbir zaman akıllı telefonlar kadar popüler olmayacağını belirten Süleyman şöyle devam ediyor: 

İnsanların neredeyse yüzde 90'ında akıllı telefon var. Belki bu farklı olacak. Belki de dünyanın yüzde 50'si yapay zeka araçlarını reddedecek.

Ünlü yatırım bankası Goldman Sachs'ın üst düzey hisse senedi analistlerinden Jim Covello, kripto para ve yapay zekanın "balon" olduğunu iddia etmişti. Süleyman ise "Böyle bir şeyin balon olabileceği fikrini aklım almıyor" diyor.

Microsoft, son olarak Windows işletim sisteminin arama fonksiyonunu Co-Pilot adını verdiği yapay zeka sistemiyle geliştirdi. Yapay zeka desteğiyle resimleri, e-postaları, belgeleri ve videoları bulmak ve bunlarla etkileşim kurmak kolaylaşacak.

Editör: Balcan Hande