(İSTANBUL) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul AŞ, üniversitelerle iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Spor İstanbul’un kapıları, Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerine de staj için açıldı.

Öğrencilere, çalışma hayatını ilk kez tecrübe etme fırsat tanıyacak olan staj protokolü, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ile Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Aşçı tarafından imzalandı. Spor İstanbul Genel Müdürlüğü’nde düzenlenene imza törenine Spor İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Yıldız ile Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Beyza Akyüz ve Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ulusoy, Dr. Öğr. Üyesi Taylan Balcıoğlu da katıldı.

İstanbul Bakırköy sürdürülebilir yaşam için üretiyor İstanbul Bakırköy sürdürülebilir yaşam için üretiyor

İmzalanan protokolle birlikte Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, 2024-25 eğitim-öğretim döneminden itibaren Spor İstanbul bünyesinde staj yapabilecek. Öğrenciler, böylece hem teorik eğitimlerini pratiğe dökebilecek hem de kariyerleri için de ilk adımları atmış olacak.

Onur: "En fazla istihdam sağlayan kurumlardanız”

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Fenerbahçe Üniversitesi ile iş birliğine gitmekten ötürü mutlu olduklarını vurgulayarak, “Spor İstanbul, Türkiye’de spor bilimleri fakülteleri mezunlarını en fazla istihdam eden kurumlardan biri. Üniversitelerle iş birliği yapmak bizim için çok önemli. Bu iş birliğini geliştirmek ve öğrencilerle mezun olmadan önce tanışmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu tür ortaklıkların artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.  Fenerbahçe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Aşçı da, “Spor İstanbul gibi büyük bir kurumla iş birliği yapacağımız için çok mutluyuz. Öğrencilerimize sağlanacak bu büyük deneyim fırsatı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Sakarya ve Marmara ile de imzalandı”

Spor İstanbul, daha önce de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile staj protokolü imzalamıştı. Spor İstanbul, önümüzdeki dönemlerde başka üniversitelerle de staj protokolleri imzalayacak.

Kaynak: anka