(İSTANBUL) - Mektebim Koleji kurucu Ümit Kalko, 'Eğitime yön veren liderler buluşması'nda okul müdürleriyle bir araya geldi. Yaptıkları yatırımlarla tecrübeli bir marka olduklarını aktaran Kalko, en büyük amaçlarının ise sektördeki lider markalardan biri olmak olduğunu söyledi.

Mektebim Koleji yeni eğitim ve öğretim dönemi kapsamında 'Eğitime yön veren liderler buluşması'nı gerçekleştirdi. Okulun Silivri kampüsünde dün gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını okulun kurucusu olan Ümit Kalko yaptı.

"Tecrübeli bir marka oldu"

Konuşmasında yaptıkları yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kalko, "Her bölgenin ayrı dinamikleri var. Her bölgenin ayrı veli kitlesi, öğretmen kitlesi, öğrenci kitlesi var. Okul binasını yapan kişilerin profilleri farklı, okul kurucularımızın profilleri farklı. Biz bu farklılıkların içinde tecrübelenerek büyüyoruz. Bu farklılıklar zenginliklerimiz diyoruz. Her farklı yerden ama acı ama tatlı tecrübeler elde ediyoruz. Hatalar da yaptık, bedellerini ödedik tecrübeler kazandık. Güzel işler de yaptık gurur duyduk. Bu yaptıklarımızdan sonra da Mektebim hem tecrübeli bir marka oldu hem de genç bir marka olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"En büyük amacımız sektördeki lider markalardan biri olmak"

Türkiye'de Mektebim Koleji'nin ivmesini yakalayan çok fazla kurum olmadığını aktaran Kalko, "Sektörde farklı markalarda yaptığımız yatırımlar gibi farklı bir yol gidişi olan başka bir eğitim girişimcisi de yok. Mektebim'den bir dönem ayrı kaldıktan sonra Kavram markasını aldık, Doğrucak markasını aldık. Sonra Girne Kolejleri'ni kurduk. Sonra Bil Kolejleri'ni aldık. Girne ve Bil Kolejleri'nde iki tane üniversite iş birliğimiz var. Girne Amerikan Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'yle. Sonrasında 8-12 diye bir kurs markası kurup akabinde Mektebim'i geri aldık. Bunları ilk yapmaya başladığımızda sektördeki diğer paydaşlarımız bu işin olmayacağını söyledi. Biz aynı kurucuya ait farklı hikayeleri olan markalar büyütmek istiyoruz. İçeriği farklı, dinamikleri farklı, hikayeleri farklı, genel merkez yönetimleri farklı olan markalar yaratmak istiyoruz. Buradaki en büyük amacımız sektördeki lider markalardan biri olmak" dedi.

"Mektebim tekrar adından en çok söz ettiren eğitim markası olmayı başardı"

Yaptıkları yatırımlar ile farklı kazanımlar elde ettiklerini aktaran Kalko, bu kazanımlarla birlikte Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yurt dışındaki ilk okullarını açtıklarını söyledi ve "Bir de Manchester'da ortak olduğumuz okulumuz var ama oradaki okulun adı Mektebim değil çünkü İngiliz yasaları yabancı isime izin vermediği için. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin çeşitli noktalarında 20 bine yakın öğrenci, 2 bine yakın çalışanıyla Mektebim tekrar adından en çok söz ettiren bir eğitim markası olmayı başardı. Son 2-3 yıldır da en çok konuşulan marka da yaptığı yatırımlarla, gerçekleştirdiği projelerle Mektebim oldu" şeklinde konuştu.

"Milli manevi duygularına değer veren nesiller yetiştirmek istiyoruz"

Yurt dışında yaz ve kış okulları yaptıklarını ve bundan verim aldıklarını aktaran Kalko, yurt dışı merkezli projelere ağırlık veremeye devam edeceklerini söyledi. Her sene Çanakkale Şehitliği'ne ve Anıtkabir'e ziyaretlerin olduğunu aktaran Kalko, bu yıl da bu etkinlikleri daha büyük bir coşku ile yapmayı hedeflediklerini vurgulayarak "Bu sene özellikle Çanakkale'ye çok güçlü bir çıkarma yapmak istiyoruz. Çünkü biz milli manevi duygularına değer veren nesiller yetiştirmek istiyoruz. Çanakkale Savaşı'nın dinamiklerini anlatamadan biz çocuklarımıza tarih bilincini aşılayamayız" dedi.

Bilim kurulu ile projeler üzerine çalışmalar yapılacak

Mektebim Koleji bünyesinde bir bilim kurulu bulunduğunuz ve alanında önemli kişilerin bu kurulda olduğunu vurgulayan Kalko, yeni dönemde bilim kurulunu farklı bir şekilde kullanacaklarını aktardı ve bilim kurulu ile farklı projeler üzerine çalışacaklarını belirtti.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi  Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi 

Etkinliğin amacına dair değerlendirmelerde bulunan Mektebim Koleji Eğitim Direktörü Ferhat Argın ise yeni eğitim ve öğretim dönemine öncelikle müdür eğitimleri ve seminerleriyle başladıklarını aktararak, "Bu bizim her yıl yaptığımız geleneksel bir çalıştay diyebiliriz. 3 gün boyunca eğitim koordinatörlerimizle müdürlerimize eğitim sistemimizle ilgili çeşitli seminerler veriyoruz" dedi.

"Eğitim hizmeti veriyoruz ama günün sonunda bir işletmeyiz"

Eğitim alanında özel okulların bütçelerine yönelik açıklamalarda da bulunan Argın, velilerin haklı olduğunu söyledi ve "Enflasyonist bir ortam var günden güne her şeyin ücreti artıyor. Ancak bizim maliyetlerimiz de çok fazla artıyor. Sonuçta biz özel okul olarak bina kirası ödüyoruz, personel maliyetlerimiz var farklı maliyet kalemlerimiz var, elektrik gibi doğal gaz gibi; bunlarda çok ciddi artışlar yaşandı. Tabii ki biz de eğitim hizmeti veriyoruz ama günün sonunda bir işletmeyiz. Gelir ve gider dengemizi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Elimizden geldikçe yansıtmamaya çalışıyoruz ama hayatta kalabilmek, sürdürebilir olabilmek için fiyatları yansıtmamız lazım. Bu anlamda elimizden geleni yapmış oluyoruz ama tabii ki velilerimiz zorlandıkları için ister istemez bu tepkilerde bulunabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Argın: eğitimde fırsat eşitliği için bilim kurulumuz ile çalışıyoruz

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Argın,"Sonuçta bu ülkede yaşayan çocukların hepsi bizim evlatlarımız. Biz bu noktada 2 yıl önce bilim kurulu diye bir kurul kurduk. Buradaki amacımız sadece Mektebim Koleji öğretmenleri değil, tüm öğretmenlerimize farklı alanlarda kendilerini ispatlamış akademisyenlerimizle hizmet içi eğitimler vermek. Gittiğimiz her ilde oradaki devlet okulu öğretmenlerine de dokunmuş oluyoruz. Çağın gerektirdiği bilgilere ulaşan öğretmenlerimiz aynı zamanda öğrencilerimizle bu bilgileri paylaşmış oluyor" dedi.

Kaynak: anka