HABER: ZEYNEP BOZUKLU / KAMERA: CEMAL BERK AYTEKİN

(KONYA) - Mizah kenti Konya Akşehir'de bu yıl 65'incisi düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, geleneksel dellalin belediye başkanını ve vatandaşları daveti ile başladı. Fıkraları ile insanları hem güldüren hem de düşündüren Nasreddin Hoca'yı yad etmek için düzenlenen şenlik, 10 Temmuz’a kadar sürecek. Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, "Nasreddin Hoca, hem yaşadığı dönemde hem de aradan geçen yüzlerce yıldan bugüne halkın tercümanı olmuş, ezilen kitlelerin zalimlere karşı sesi olmuştur olmuştur. Bir vuralım ki davula tokmağı, dünya bizi duysun, dünya Türkiye'yi duysun" dedi.

65'inci Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri, Konya'nın Akşehir ilçesinde bugün başladı. Geleneksel dellaller, davullar eşliğinde önce Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal’ı, sonra da sokakları gezerek vatandaşları şenliklere davet etti.

Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, dellallerin kendisini davet için ziyaretinde “1959 yılından bu yana Akşehir halkının büyük bir imeceyle 800 yıldır bağrında yatmakta olan Nasreddin Hoca’sına en üst bilinçli sahip çıkmasının somut nişanesi olan Nasreddin Hoca Şenliklerimizin bu yıl 65’incisine erdik. Şenliklerimiz kutlu, ağızlarımız tatlı olsun. Hocamızın kıvrak zekasıyla hayatın içinde her alanında Türk halkına tercüman olmuş fıkraları, nükteleri bundan sonra da Akşehir’den tüm Türkiye’ye ve tüm insanlığa mesaj vermeye devam edecektir.

Nasreddin Hoca, halkın tercümanı, ezilen kitlelerin zalimlere karşı sesi olmuştur”

TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası TOKİ'den yüzde 25 indirim kampanyası

Nasreddin Hoca, hem yaşadığı dönemde hem de aradan geçen yüzlerce yıldan bugüne halkın tercümanı olmuş, ezilen kitlelerin zalimlere karşı sesi olmuştur. O nedenle dünyanın her yerinde özellikle Gazze’de, başka yerlerde mağdur olan, eziyet çeken insanlarımıza bu şenliğimiz vesilesiyle hocamızın ferahlık, esenlik ve manevi dileklerini gönderiyoruz.”

Köksal, daha sonra “Bir vuralım ki davula tokmağı, dünya bizi duysun. Dünya Türkiye’yi duysun. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Türkiye yüzyılının başladığını duysun. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek davulu çalarak şenlikleri başlattı.

Dellaller daha sonra, Akşehir sokaklarını dolaşarak “Ey ahali, duyduk duymadık demeyin. 65'inci Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri başlamıştır" diyerek vatandaşlara şenlik çağrısı yaptı.

 

Kaynak: anka