(İSTANBUL) - Tuzla’da gençler, kentin tamamına yayılmasını amaçladıkları önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Tuzla Belediyesi’nin desteklediği projede, lise öğrencileri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli, Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda çevre temizliği yaptı. Etkinlikle, sadece parkların temiz tutulması değil, toplumun bu konuda duyarlılığının artması da amaçlandı.  

Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi öğrencileri, Tuzla’dan başlayarak şehrin geneline yayılmasını amaçladıkları bir temizlik kampanyası başlattı. Okul bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü tarafından hayata geçirilen çalışma ile öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda çevre temizliği yaparak örnek oluşturmayı hedefledi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz enstrüman kursları açıyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz enstrüman kursları açıyor

Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Emin Ferit Peker, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yakınımızda bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çevre temizliği hareketi başlattık. Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü olarak bu parkın temizlenmesinin örnek oluşturmasını amaçlıyor, farkındalık yaratarak tüm Tuzla’ya yayılmasını istiyoruz. Vatandaşlardan da çok güzel tepkiler aldık, gayet olumlu karşıladılar. Sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir toplum Tuzla’dan başlasın istiyoruz. Öncülük ettiğimiz için gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: anka