(İSTANBUL) - Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği “En Etkin 50 CFO” araştırması sonuçlandı. Binden fazla şirketin finansal performansları ve bireylerin etkinlikleriyle bu yıl sıralanan listede, yöneticilerin yüzde 30’u kadınlardan, yüzde 60’ı yüksek lisans mezunlarından oluştu. Finansın liderleri, ödüllerini 22 Mayıs’ta “Re-Navigating In The Age Of AI” teması ile düzenlenecek ‘CFO Summit 2024’te alacak. 

DataExpert iş birliğinde BMI Business School tarafından CFO’ların şirketlerdeki önemine dikkati çekmek üzere hazırlanan “En Etkin 50 CFO” araştırmasının sonuçları açıklandı. Şirketlerin finansal performansları ve finans yöneticilerinin etkinliklerinin değerlendirilerek belirlendiği liste bu yıl; Vodafone Türkiye, Arçelik, TAB Gıda, Vaillant Group Türkiye, Sabancı Holding, TAV Havalimanları Holding, Zorlu Holding, Borusan Holding, Yıldırım Holding ulusal ve uluslararası pek çok şirketten başarılı CFO’ları yer aldı.

CFO’ların gündeminde özellikle büyüme, inovasyon ve sürdürülebilir finans konuları ön planda. Halka arz ve şirket birleşmelerinde sürecin artılarının eksiklerinin konuşulacağı CFO Summit 2024’te, dalgalı ekonomide risk yönetimi konusuna da yer verilecek. Yapay zekanın iş hayatına entegre olması ile bu sürecin finans fonksiyonunun dijitalleşmesine olan etkileri tartışılacak.

LİSTENİN YÜZDE 30’U KADIN 

En Etkin 50 CFO listesinde bu yıl yöneticilerin yüzde 30’u kadınlardan oluşuyor. Yöneticilerin yüzde 60’ı ise yüksek lisans derecesine sahip. Liderler okulları da yarıştırdı, Yüzde 22’si ODTÜ, yüzde 8’i Marmara Üniversitesi, yüzde 8’i de Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun. Bu üniversiteleri yüzde 6 oranlarıyla Bilkent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi takip ediyor. En Etkin 50 CFO’nun yüzde 60’ı ortalama 10 yıl ve üstü üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip.

BÜYÜME, İNOVASYON, SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS, HALKA ARZ VE YAPAY ZEKA DA CFO SUMMİT 2024’TE

Liderler, ödüllerini 22 Mayıs Çarşamba günü Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlenecek CFO Summit 2024’te alacak. “Re-Navigating in the age of AI” temalı buluşmada, yalnızca dünyanın değil iş dünyasının da en önemli gündem maddelerinden biri olan yapay zekâ konusu, teknolojinin finans stratejilerine ve yatırımlarına olan etkisi ele alınacak. Gündem, Aİ teknolojilerinin finans ve iş dünyasına katkıları ve sağladığı dönüşüm olacak. Gedik Yatırım, Türkiye Finans ve QNB Finansbank ana sponsorluğunda gerçekleşecek CFO Summit 2024, yıllardır olduğu gibi bu yıl da finansın liderlerine kapılarını açacak.

Alfabetik sıraya göre CFO Summit 2024’ün konuşmacıları şöyle:

ÜLKER ÇİZİ İÇİN PAZARLAMA ODAKLI YENİLİKÇİ FİKİRLER YARIŞTI  ÜLKER ÇİZİ İÇİN PAZARLAMA ODAKLI YENİLİKÇİ FİKİRLER YARIŞTI 

STFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Nas, Crede Data Services Kurucusu Ahmet Kocamaz, drjve Türkiye- CCH Tagetik Partneri Ahmet Korkmaz, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Bşk Yrd ve CFO'su Burcu Geriş, PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, Pragma Kurucu Ortak ve CEO'su Değer Şahbaz, Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Tatlıpınar Enerji CFO'su Dr. Derya Deniz Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Esin Avukatlık Ortaklığı Yönetici Ortağı Avukat Eren Kurşun,  Figopara CFO'su Fırat Aytaş, VitrA Karo CEO'su Hasan Pehlivan, Enerjisa Üretim CEO'su İhsan Erbil Bayçöl,  Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih, Türkiye Varlık Fonu CFO&COO'su Mahmut Kayacık, Tam Finans CFO'su Mete Önol, IC Holding CEO'su Murad Bayar, Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve GM Murat Akşam, QNB eFinans Genel Müdürü Okay Yıldırım, Hedef Filo Yönetim Kurulu Başkanı Önder Erdem, TAB Gıda Co-CEO'su Özgür Çetinkaya ve Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım.

CFO Summit 2024 hakkında detaylı bilgi için www.cfosummit.com.tr ziyaret edebilecek.

ADVERTORIAL YAYIN

Kaynak: anka