(ANKARA) - İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, 2016 yılında KHK'yla Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerin durumuna ilişkin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Sağlık Bakanlığı'na devredilen sağlık kuruluşlarının durumunu ve sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Çömez, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Önergesinde, ordusu olan bütün ülkelerin askeri hastanesi olduğunu belirten Çömez, "Ülkemizde askeri hastanelerin olmaması bir milli güvenlik sorunudur" dedi. Çömez, adı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen GATA'da görevine sivil olarak devam eden asker kökenli personelin mobbinge uğradığı konusunda şikayetler olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı'na 2016 yılında devredilen hastanelerin tıbbi cihaz ve ekipman açısından yetersiz bırakıldığını belirten Turhan Çömez, Sağlık Bakanı Memişoğlu'na şu soruları yöneltti:

1- Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilen, hastane rehabilitasyon ve bakım merkezi, dispanser ve benzeri sağlık hizmet birimlerinin sayısı kaçtır?

2- 6756 sayılı kanun sonrasında unvan ve görevlerine göre Sağlık Bakanlığı'na devredilen personel sayısı kaçtır? Devredilen personellerin kaçı sağlık personelidir?

7 bin 204 taşıt Emniyet ve Jandarma emrinde 7 bin 204 taşıt Emniyet ve Jandarma emrinde

3- Savaş cerrahisi uzmanı doktor ve bu alanda çalışan hemşire, sağlık görevlisi sayısı kaçtır?

4- SBÜ Gülhane ve Araştırma Hastanesi'nden istifa eden asker kökenli; doktor, hemşire, ve sağlık görevlisi sayısı kaçtır?

5- SBÜ Gülhane ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmaktayken görev yeri değişen doktor, hemşire, ve sağlık görevlisi sayısı kaçtır?

6- Sağlık Bakanlığı ve SBÜ Gülhane ve Araştırma Hastanesi'nde yapılaşmaya çalışan gruplar hakkında CİMER başvuruları dahil Bakanlığı'nıza gelen şikayet sayısı kaçtır? Bakanlığınız tarafından bu konuda soruşturma yapılmış mıdır?

7- Sağlık Bakanlığı'na devredilen bu hastanelere devir işleminden sonra alınan tıbbi cihaz ve ekipmanlar nelerdir?

Kaynak: anka