Bülten

Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’nde yaz dönemi başladı

Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’nde yaz dönemi dersleri başladı. Başkan Çetin Akın, “Turgutlu’muzda çocuklarımızın eğitim hakkından mahrum kalmaması adına çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

(MANİSA) - Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’nde yaz dönemi dersleri başladı. Başkan Çetin Akın, “Turgutlu’muzda çocuklarımızın eğitim hakkından mahrum kalmaması adına çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Turgutlu Belediyesi, Mustafa Kemal ve Albayrak Mahalleleri’nde hizmete açtığı okul öncesi eğitim ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de ilke imza attığı Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’nde yaz dönemi dersleri başladı. 

Okul öncesi eğitimle spor, müzik, resim, drama, el sanatları, cimnastik gibi kursların da yer aldığı merkezlerde 3-5 yaş aralığındaki çocuklar yarı zamanlı olarak eğitim görüyor. Merkezlerde, temel eğitimler ile birlikte çocukların sosyal ve sanatsal etkinliklerle buluşmasını sağlayan eğitsel oyunlar ve çeşitli aktiviteler yer alıyor.

Eğitimin her kademesinde fırsat eşitliğinin sağlanması için projeler hayata geçirdiklerini belirten Akın, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın sözünü vermiştik. Çocuk Kültür Sanat Merkezi projelerimizle bu sözümüzü tuttuk. Hiç geliri olmayan veya dar gelirli ailelerimizin çocuklarının en iyi ve sağlıklı şartlarda eğitim alması adına Mustafa Kemal ve Albayrak Mahalleleri’mizde açtığımız Çocuk Kültür Sanat Merkezleri’mizde yaz dönemi eğitimlerimiz sürüyor. Turgutlu’muzda çocuklarımızın eğitim hakkından mahrum kalmaması adına çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.